Ontdek jouw wereld met Mikz

Werken als gastouder


Carolijn Lambooij, bemiddelingsmedewerker gastouderbureau Mikz: “De betrokkenheid naar gastouders toe, dat maakt mijn werk zo leuk. Voor mij is het belangrijk om direct contact te hebben: ik ondersteun de gastouders waar nodig en laat ze zoveel mogelijk groeien in hun werk.”

Mix en match

Vanuit Mikz bemiddelen we tussen de ouders en jou als gastouder. Nadat we de wensen van de vraagouders in kaart hebben gebracht, zoeken we naar geschikte kandidaten. Daar zit mogelijk een match tussen een gastouder en een vraagouder.

We blijven je ondersteunen

Ook na een match mag je als gastouder de nodige ondersteuning van ons blijven verwachten. We investeren volop in jou en je opvanglocatie. Dat doen we met deskundigheidsbevordering, aan de hand van cursussen en intervisies. We houden elkaar op de hoogte van de gang van zaken en zo nu en dan brengen we jou een bezoekje. Eén keer per jaar voeren we een evaluatiegesprek met elkaar. Voor ons is het heel belangrijk dat we jou zoveel mogelijk meenemen in het pedagogisch beleid van Mikz.

Kleine regio en korte lijnen

We zijn actief in een kleine regio en dat houdt de lijnen kort. Vanuit Mikz zijn we snel en goed bereikbaar. Je kunt bij ons altijd terecht voor vragen op pedagogisch gebied, maar ook voor vragen die betrekking hebben op je administratie. Je krijgt precies de ondersteuning die je nodig hebt.

Een groot netwerk

Of je nu twee of vijf dagen per week gastouder bent, dat maakt voor ons niet uit. We moedigen je aan jezelf als gastouder in je omgeving te promoten. Dat komt jouw bekendheid en die van ons alleen maar ten goede. We krijgen regelmatig ouders op bezoek die een gastouder zoeken. Die gezinnen verwijzen we uiteindelijk door naar één van de bij ons aangesloten gastouders. In de gemeente Heusden zijn inmiddels dertig gastouders bij Mikz aangesloten, in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand zijn dat er samen twintig.

Contact

Woon je in de gemeente Heusden en wil je jezelf registreren als gastouder bij Mikz? Klik hier om je direct aan te melden. Ontvang je graag nog wat aanvullende informatie? Neem dan contact op met Carolijn Lambooij, via 06-29422639 of met Hetty van Kuik, via 06-54398860.
Wanneer je in de gemeente Waalwijk of de gemeente Loon op Zand woont, dan kun je contact opnemen met Saskia de Wit via 06 – 20461856, of hier klikken om je direct aan te melden.