Ontdek jouw wereld met Mikz

Het Coronavirus


Update rondom facturering kinderopvang

Vrijdag 20 maart is bekend gemaakt dat er een regeling komt voor het terugbetalen van de eigen bijdrage aan de ouders wie de kinderen op dit moment niet naar de kinderopvang of BSO kunnen brengen. Dit in verband met het overheidsbesluit om de reguliere kinderopvang te sluiten wegens het Coronavirus. Zie hier het persbericht in het Nederlands. En voor een overzicht van veelgestelde vragen rondom de terugbetaling van de eigen bijdrage klik hier.

Friday, 20th March, it has been announced parents whose children can not be brought to our childcare locations, will be compensated over the period starting 16th of March and ending 6th of April. Reason is the closure of regular childcare.

Due to the governmental measures concerning the Coronavirus, emergency childcare is offered only to parents working in crucial jobs within our society.

Compensation is granted for the costs of personal contribution for childcare for parents working in crucial jobs and parents that can not bring their child to our childcare locations.

Please find the press release in English here.

Ouders van wie kinderen gebruik maken van reguliere Mikz kinderopvang ontvangen hierover zo spoedig mogelijk nadere informatie.

(aangepast 23 maart 2020)

Noodopvang

In de periode van maandag 16 maart tot en met 6 april 2020 is er alleen opvang voor kinderen van ouders met vitale functies in onze maatschappij.

Staat jouw beroepscategorie op de lijst, https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen, dan is er noodopvang voor je kind(eren) (0-4 jaar en 4-12 jaar) op een aantal locaties. 

De richtlijnen van het RIVM die aangeven wanneer je je kind naar de opvang mag brengen zijn verlengd tot 06 april 2020. Denk daaraan wanneer je kind verkouden is, hoest of koorts heeft. Breng je je kind niet, meld het dan af!

Welke locaties zijn open en welke zijn gesloten?

Open zijn in gemeente Heusden:

Vlijmen

  • Kindcentrum Maravilla 

Heusden

  • Pidie Plokwok

Drunen

  • Kindcentrum WereldWijs
  • Kindcentrum Olof Palme (op maandag, dinsdag en donderdag)

Alle andere locaties van Mikz in de gemeente Heusden zijn vanaf 19 maart gesloten.

Open zijn in gemeente Waalwijk:

Waalwijk

  • Kindcentrum Juliana van Stolberg  
  • Kindcentrum Teresia
  • Kindcentrum Villa Vlinderhof (ook voor Sprang-Capelle, Waspik en onze locaties in Kaatsheuvel en basisscholen Den Bussel en De Touwladder in Kaatsheuvel)

Alle andere locaties van Mikz in de gemeente Waalwijk zijn vanaf 19 maart gesloten.

Alle locaties van Mikz in de gemeente Loon op Zand zijn vanaf 19 maart gesloten (zie hierboven, onder Waalwijk, kindcentrum Villa Vlinderhof)

Aanmelden

Ben je klant van Mikz, dan is aanmelden mogelijk via de knop "Noodopvang" in ouderportaal.

Ben je geen klant van Mikz, dan kan dit via het contactformulier op onze website, https://www.mikz.nl/contact/. Wanneer je daar kiest voor het juiste onderwerp bij "Mijn vraag gaat over" (Aanmelden noodopvang Corona virus), dan komt je vraag bij de juiste gespecialiseerde medewerker en kunnen we je vraag correct beantwoorden. Vul in ieder geval de volgende gegevens in op het contactformulier:

-naam en geboortedatum kind(eren)

-eigen naam, telefoonnummer en mailadres

-de vitale beroepen van de ouders

-de dagen en tijden waarop noodopvang NOODZAKELIJK is

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Wij houden hier rekening mee in onze bezetting van receptie en de afdeling Klantadvies. Toch kan het voorkomen dat de wachttijd aan de telefoon oploopt. Maak daarom bij voorkeur gebruik van het contactformulier.

 (20 maart 2020)