Soorten Kinderopvang

Kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven

Voor opvang van uw baby of peuter zit u bij Mikz helemaal goed. Wij bieden uw kind die veilige vertrouwde en stimulerende omgeving die u zoekt. Uw kind is van harte welkom op een van onze locaties. Wij bieden op meer dan tien verschillende plekken dagopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar die nog niet naar de basisschool gaan.

 

Onze basisfilosofie is: Elk kind is uniek en verdient respect voor zijn eigen aard en eigenaardigheden. Daarom staat bij ons persoonlijke aandacht voor ieder kind hoog in het vaandel.

Eten en slapen

Bij al onze kinderdagverblijven laten we de baby's eten en slapen volgens hun eigen ritme. Bij de peuters zorgen onze medewerkers voor een vaste structuur van eten, slapen en spelen, die elke dag weer terugkomt. Dit zorgt voor  regelmaat en vertrouwen bij de kinderen, zoals ze dat thuis ook leren.

Op elk Mikz kinderdagverblijf zijn aparte slaapkamers met babybedjes. Op sommige locaties zijn zelfs buitenbedjes aanwezig, waar uw kind met mooi weer heerlijk uit kan rusten in de buitenlucht.

Baby's krijgen de flesvoeding die u zelf heeft meegegeven. Dit kan ook moedermelk zijn. Bij het geven van fruithapjes en eventueel brood houden wij zoveel mogelijk rekening met de door u aangegeven tijden. 's Morgens en 's middags drinken alle oudere baby's en peuters gezamenlijk limonade en krijgen daarbij een soepstengel, rijstwafel of een stukje fruit. Uiteraard houden wij rekening met een eventuele allergie van uw kind.

Spelen en ontdekken

Kinderen ontdekken spelenderwijs hoe de wereld in elkaar zit. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden ze in deze spannende zoektocht. Zij zorgen voor de zorg en opvoeding en daarnaast voor gezelligheid, vertrouwen en voor afwisseling in activiteiten.

Voorlezen, liedjes zingen en knutselen, maar ook lekker samen naar buiten; door het gevarieerde aanbod van zowel binnen- als buitenactiviteiten wordt de ontwikkeling van uw kind op het gebied van creativiteit, motoriek en spel- en taalontwikkeling bevorderd.

Meer informatie

Meer weten over de kinderdagverblijven van Mikz? Raadpleeg het overzicht van locaties en laat u informeren over de mogelijkheden.