Ontdek jouw wereld met Mikz

BSO Sport Kids

 • BSO

Marloes Verdonschot, wijkmanager BSO Sport Kids: “Onder aan de dijk en midden tussen de sportvelden van Vlijmen ligt BSO Sport Kids. Geen toevallig gekozen naam, want deze buitenschoolse opvang is gehuisvest op het sportterrein in de kantine van de Vlijmense Mixed Hockey Club (VMHC). We bieden voor ieder wat wils: naast activiteiten op sportgebied is er ook volop aandacht voor andere interesses zoals bijvoorbeeld koken, creativiteit en de natuur.”

Het voelt echt als vrije tijd

“Deze opvang na schooltijd voelt voor ons ook als vrije tijd.” Dat horen we regelmatig van basisschoolleerlingen die we na schooltijd opvangen bij BSO Sport Kids. Deze BSO-locatie is op maandag, dinsdag en donderdag geopend en bestemd voor kinderen van zeven jaar en ouder. Je kunt de opvang combineren met opvang op een andere BSO van Mikz. Voor de kinderen die naar onze BSO toekomen, voelt BSO Sport Kids als een tweede thuis. De kinderen zijn bekend met elkaar en zoeken elkaar dan ook continu op. Spelenderwijs leren ze onderling en doen ze nieuwe ontdekkingen.

Vertel het ons maar

Vanuit onze rol als pedagogisch medewerksters laten we de activiteiten van de BSO aansluiten op de belevingswereld van de kinderen. We hebben een luisterend oor voor datgene wat een kind ons wil vertellen en spelen daar op in. Na schooltijd spelen de kinderen volop buiten op de speel- en oefenvelden van de hockeyclub. Onze sport- en bewegingscoach laat de kinderen kennismaken met allerlei sporten. Natuurlijk kan er ook ‘gewoon’ buiten gespeeld worden. Lekker rennen op het grote grasveld, klauteren op het klimrek of een balletje trappen op het hockeyveld: bij BSO Sport Kids kan het allemaal!

Hockeytraining in BSO-tijd

Nee, BSO Sport Kids is inderdaad geen toevallig gekozen naam. We zijn gehuisvest op het sportterrein in de kantine van de Vlijmense Mixed Hockey Club (VMHC). Op de BSO voorzien we de kinderen van een spetterend sportaanbod. Uniek aan de BSO is dat op deze locatie de hockeytrainingen in BSO-tijd of direct aansluitend gegeven worden. Uiteraard is er niet alleen een sportaanbod, maar krijgen kinderen ook andere workshops aangeboden. De ruimte waarin we ons bevinden biedt in de eerste plaats volop gelegenheid tot deelname aan sportieve activiteiten. Daarnaast hebben we ook hoeken ingericht waar de kinderen zich even kunnen terugtrekken. Hier gaan ze bijvoorbeeld aan de slag met een knutselproject of spelen ze samen een spel.  

Vakantie-kiesdagen!

Is het vakantie? Dan mogen kinderen vanaf acht jaar deelnemen aan diverse Spetterende workshops die plaats vinden op een BSO-locatie van Mikz: de zogenaamde kies-dagen. We stellen een divers aanbod en een afwisselend programma samen met leuke uitdagingen voor ieder kind. Het moet echt als vakantie voelen!

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar BSO Sport Kids? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres vlijmen@ocmikz.nl .

BSO Sport Kids

 • Bilderdijkstraat 2-A
 • 5251 LP Vlijmen
 • Tel. 06-26466829
 • sportkids@mikz.nl
 • Contact: Marloes Verdonschot

Openingstijden

 • BSO
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!