Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum De Hoef

 • KDV
 • PSZ
 • BSO
 • VSO

Sharona Simmons, wijkmanager De Hoef: “Bij De Hoef spelen de pedagogisch medewerkers echt in op de behoeften van de kinderen. Ze zijn benieuwd naar hun creatieve inbreng. Dat leidt tot hele mooie projecten, waar de kinderen en wij hartstikke trots op zijn.”

 

Let op!

DEZE LOCATIE GAAT NA DE ZOMERVAKANTIE VERHUIZEN NAAR KINDCENTRUM BALADE!

Plannetjes maken

Bij De Hoef vind je behalve een basisschool ook een peuterspeelzaal, voorschoolse opvang (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO). De kinderen van de peuterspeelzaal sluiten bij ons hun eerste vriendschappen. Wij verwelkomen ze van maandag - tot en met donderdagmorgen. Doordat de kinderen zich in een groep bevinden, verwonderen ze zich over elkaar en verleggen ze hun grenzen. Ze verbazen zich over mogelijkheden die ze nog niet kenden en bouwen steeds meer zelfvertrouwen op. De peuters stromen veelal door naar basisschool De Hoef. Door samen met de jongste kleuters van school te spelen, te leren en te ontdekken groeit jouw kind op een natuurlijke manier naar de basisschool toe.
Iedere maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag komen kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar na schooltijd bij ons spelen. Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan we met de BSO-kinderen op bezoek bij BSO Balade. Op de BSO van De Hoef zijn samen eten, drinken en plezier maken dagelijkse praktijk. Hier is volop aandacht voor de eigen ideeën van kinderen. Ze mogen hun plannetjes uitwerken en bedenken wat ze hiervoor nodig hebben. Hierna kijken we of het mogelijk is de activiteit uit te voeren en hoe we aan de spullen kunnen komen. Samen beleven we de mooiste ontdekkingen over alledaagse onderwerpen en materialen. Zo groeien kleine ideetjes uit tot grote projecten die we vastleggen. Onze foto’s brengen het hele proces in beeld en geven de kinderen de mogelijkheid om ideeën op te doen of samen met hun vriendjes terug te blikken op de leuke activiteiten. Ook de kinderen van de VSO beleven een plezierige tijd bij ons, vanaf 7.30 uur totdat het tijd is om naar het klaslokaal te lopen.

Hoe was jouw dag?

Op onze peuterspeelzaal werken we met het voor - en vroegschools educatie (VVE) programma ‘Startblokken’, dat kinderen voorbereidt op de basisschool. Met basisschool De Hoef hebben we volop contact. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de ontwikkeling van de kinderen zoveel mogelijk op speelse wijze. We baseren de activiteiten op aantrekkelijke thema's die aansluiten op de interesse en de leefwereld van je kind. Hierbij zijn we ook heel benieuwd naar de input van de ouders. Daarom organiseren we informatieavonden, waarin zij zelf interessante thema’s kunnen benoemen.
Samen met de kinderen van de BSO bespreken we altijd het verloop van de afgelopen schooldag. We zijn heel benieuwd naar de lesstof waar de kinderen mee hebben gewerkt. Ook praten we gezamenlijk over de belevenissen. We bereiden activiteiten voor en zijn tegelijkertijd heel nieuwsgierig naar datgene wat de kinderen zelf willen ondernemen. Daar zijn we dan ook flexibel in. Lekker bezig zijn in de vrije tijd, daar gaat het ons om.

Heel veel spelmateriaal

De ruimte waar wij gebruik van maken, beschikt over twee lokalen met eigen sanitair. Iedere ruimte is licht en beschikt over verschillende speelhoeken waaronder een knusse huishoek, een leeshoek en een bouwhoek. Bij het wisselen van de thema's passen we de inrichting van de hoeken, het spelmateriaal en de activiteiten steeds aan. De inbreng van de kinderen vinden we hierbij erg belangrijk. Hierdoor lokken we namelijk bewust nieuwe stappen in hun ontwikkeling uit. Zodra het weer het toelaat, gaan we met de kinderen naar het grote plein waar ze zich volop kunnen uitleven. Hier vermaken ze zich in de zandbak, op het verkeersplein of met het speeltoestel. De kinderen van de BSO kunnen ook gebruik maken van de duikelstokken en de tafeltennistafels. In 2018 krijgt de locatie een opknapbeurt. Een frisse, nieuwe look is straks het resultaat!

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres dehoef@ocmikz.nl .

Kindcentrum De Hoef

 • Burg. Teijssenlaan 33
 • 5142 PG Waalwijk
 • Tel. 06-23490063
 • hoef@mikz.nl
 • Contact: Sharona Simmons

Openingstijden

 • KDV
 • PSZ
 • BSO
 • VSO
 • Mo
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!