Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Pidie Plokwok

 • VSO
 • KDV
 • VAK

Janneke Scheij, wijkmanager kindcentrum Pidie Plokwok: “Ons kindcentrum bevindt zich in een bijzonder stukje Brabant. De wal van Heusden is in iedere ruimte zichtbaar. Wat veel ouders waarderen, is de kleinschaligheid van het kindcentrum. Deze locatie ademt een heel vertrouwde sfeer.”

We spelen samen en leren van elkaar

Spelenderwijs heel veel van andere kinderen opsteken. Dat doet jouw kind bij kindcentrum Pidie Plokwok. Dit kindcentrum biedt dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en vakantie-opvang voor leerlingen van 4 tot 12 jaar oud. Ook is jouw kind van harte welkom bij onze voorschoolse opvang (VSO). Buitenschoolse opvang vindt plaats bij BSO Timpantee in Oudheusden. 

Tijdens de interactie met andere kinderen leert je kind telkens nieuwe vaardigheden. Wat is het leuk om de leergierigheid van kinderen te zien! Ze doen steeds weer nieuwe inzichten op en toetsen deze door weer bij nieuwe activiteiten aan te sluiten. Daarbij zoeken ze andere kinderen op, om zich samen met speelkameraadjes te verwonderen.
Ook de kleinste kinderen, met nog maar een beperkte woordenschat, weten zich al op verschillende manieren uit te drukken. Door te dansen bijvoorbeeld, muziek te maken of te tekenen. Zo weten ze ook steeds beter hun fijne en grove motoriek te ontwikkelen. Kinderen van de oudste peutergroep hebben vaak behoefte aan meer uitdaging en daarom bieden we op onze locatie activiteiten aan die passen bij hun belevingsniveau.
De kinderen van de VSO komen ’s ochtends om 7.30 uur naar ons. Ze spelen een spelletje of lezen nog even een boek voordat de les begint. Wij zorgen dat alle kinderen op tijd in het klaslokaal zitten.

Wat een betrokken leidsters

De pedagogisch medewerkers van Pidie Plokwok hebben altijd een luisterend oor voor wat een kind te vertellen heeft. We zijn ons bewust van de rol die we in de opvoeding mogen vervullen. Dat is ook de reden dat we met veel geduld en respect kijken naar wat een kind kan. Spelenderwijs ontdekt ieder kind de wereld steeds een beetje meer. Daar passen we het spelmateriaal op aan. In ons werk hebben we een heel duidelijk doel: reageren en aanreiken zodat ieder kind zich binnen zijn of haar eigen kaders steeds verder ontwikkelt. Binnen Pidie Plokwok werken we met thema's. Deze geven we vorm via de werkwijze van 'Het Kan'. De activiteiten stemmen we af met basisschool Johannes Paulus. We laten de oudste peuters eens in de 3 maanden aansluiten bij de kleuterklassen, zodat de overgang naar de basisschool straks soepel verloopt.


Lekker creatief aan de slag in de speelhoeken

Al onze groepen beschikken over een eigen, gezellige ruimte met twee slaapkamers, een eigen sanitaire ruimte en keuken. De omgeving en het spelmateriaal van Pidie Plokwok nodigen kinderen uit creatief te zijn. Alle kinderen zijn vanuit zichzelf competent  genoeg om in te zien wat ze ermee kunnen. We zijn altijd heel benieuwd naar de creativiteit die de kinderen tonen. Iedere speelhoek stimuleert de kinderen om samen tot verrassende ideeën te komen. Op onze locatie hebben we bijvoorbeeld een atelier ingericht, waar jouw kind naar hartenlust kan knippen, verven en plakken. We maken ook graag gebruik van onze bijzondere buitenlocatie, te midden van veel groen en met uitzicht op een molen.


Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar kindcentrum Pidie Plokwok? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres heusden@ocmikz.nl .

Kindcentrum Pidie Plokwok

Openingstijden

 • VSO
 • KDV
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!