Ontdek jouw wereld met Mikz

Gastouderbureau Gemeente Heusden

 • GOV

Jessica Donders: “Gastouder mogen zijn is heel bijzonder: ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en daarom blijft het een uitdaging om spelenderwijs het beste uit elk kind naar boven te halen. Zo ontwikkelen de kinderen zich ieder op eigen, unieke wijze. Ik zie ze groeien als zelfverzekerde, sociale en zelfstandige persoontjes die gelukkig in het leven staan.”

Een vertrouwd clubje in het gezin van de gastouder

De bij Mikz aangesloten gastouders zijn opvanglocaties binnen het gezin waar jouw kind samen met vier tot vijf andere kinderen kan worden opgevangen. Deze kinderen kunnen variëren in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Juist vanwege de kleinschaligheid voelt een opvangplek bij een gastouder al snel vertrouwd voor je kind. Er zijn slechts een paar andere kinderen aanwezig waardoor een onderlinge vertrouwensrelatie ontstaat. Bij de gastouder krijgen de kinderen dan ook alle gelegenheid met elkaar ontdekkingen te doen en mogelijkheden te verkennen. Doordat je kind met andere kinderen in een groepje optrekt, verbreedt het zijn eigen blikveld. Dat geeft steeds meer zelfvertrouwen. De opvangtijden zijn flexibel bij een gastouder en dat is voor veel papa’s en mama’s een belangrijk voordeel. De lijnen zijn kort en dat maakt opvang op maat mogelijk: we stemmen praktische zaken eenvoudig met elkaar af en waar mogelijk worden dagen geruild. En mocht de gastouder eens niet beschikbaar zijn vanwege bijvoorbeeld ziekte of vakantie, dan kun je terugvallen op een noodgastouder. Vanuit Mikz verstrekken we namelijk een lijst van gastouders, die voor vervangende opvang beschikbaar zijn. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we voor je op zoek naar een nieuwe gastouder voor bepaalde of onbepaalde tijd. Ook goed om te weten: het is tevens mogelijk te kiezen voor noodopvang in een aantal van onze kinderdagverblijven.

Deelnemen aan het dagelijkse leven

De gastouder is natuurlijk niet voor niets gastouder geworden. Deze persoon vindt het leuk om in te spelen op de belevingswereld van ieder kind. Ze is altijd nieuwsgierig naar de verhalen die de kinderen aan haar vertellen en luistert daar met veel belangstelling naar. Kinderen die nog niet zoveel woorden tot hun beschikking hebben, worden uitgenodigd te vertellen wat in hen leeft. Door foto’s of plaatjes te kijken bijvoorbeeld, of tijdens het spelen van een spelletje met open en ongevormde materialen. Jouw kind neemt zoveel mogelijk deel aan het alledaagse leven bij de gastouder. Samen worden boodschappen gedaan en koekjes gebakken. Natuurlijk spelen de kinderen ook volop buiten in de tuin. Regelmatig worden bezoekjes gebracht aan de speeltuin.
Vanuit Mikz bemiddelen we tussen jou en de gastouder. Wat wij doen, is in kaart brengen wat je wensen zijn zodat we op zoek kunnen naar geschikte kandidaten. Voel je een klik met de gastouder? Dan gaan we over tot bemiddeling. Gedurende de hele samenwerking blijven we jou en de gastouder deskundig ondersteunen. Kwaliteit is heel belangrijk voor ons. Daar investeren we ook volop in met deskundigheidsbevordering, aan de hand van cursussen en intervisies. Vanuit Mikz gaan we regelmatig op visite bij gastouders en coachen we waar nodig. Vanzelfsprekend kijken we tijdens zo’n bezoek altijd naar het welzijn van de kinderen. Het pedagogisch beleid van Mikz vormt ook de basis voor onze gastouders.

Een gezellige en veilige plek om te verblijven

Vanuit Mikz toetsen we nauwkeurig op veiligheid, hygiëne en geborgenheid bij de gastouder thuis, gekoppeld aan de wetgeving. De woning van de gastouder is een gezellige plek, het voornaamste is dan ook dat je kind zich hier helemaal thuis voelt.

Contact

In de gemeente Heusden zijn inmiddels dertig gastouders bij Mikz aangesloten, in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand zijn dat er samen twintig. Denk je dat opvang bij een gastouder past bij jouw gezin en overweeg je deze vorm van kinderopvang? Neem dan contact op met ons gastouderbureau via gob@mikz.nl. Natuurlijk kun je ook altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres gob@ocmikz.nl .

Gastouderbureau Gemeente Heusden

 • De Ruyterstraat 49
 • 5151 MP Drunen
 • Tel. 0416-369660 (centraal kantoor)
 • gob@mikz.nl

Openingstijden

 • GOV
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Regio Heusden

  Carolijn Lambooij

  Telefoon: 06-29422639

  Hetty van Kuik

  Telefoon: 06-54398860

  Regio Waalwijk en Loon op Zand

  Saskia de Wit

  Telefoon: 06-20461856

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!