Ontdek jouw wereld met Mikz

PSZ 't Turfke

 • PSZ

Sandra van Beijnen, wijkmanager peuterspeelzaal ’t Turfke: “Op onze peuterspeelzaal hebben we volop ruimte. Dat komt mede door de fijne buitenspeelplaats van basisschool De Krullevaar waar wij regelmatig te vinden zijn.”

Oh, doe jij dat zo?

Bij peuterspeelzaal ’t Turfke doen kinderen spelenderwijs steeds meer ervaring op, ze toetsen hun belevenissen en verleggen hun grenzen. Dat is het mooie van samenspelen in een groep, kinderen verwonderen zich over elkaar want ze zijn nieuwsgierig en leergierig ingesteld. Daarbij zien ze hun eigen mogelijkheden en die van de andere kinderen, waardoor ze een stroom van kennis uitwisselen. Onze peuterspeelzaal is maandag- tot en met donderdagochtend geopend. We vinden het belangrijk om de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te stimuleren. Daarvoor bieden we Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) op onze peuterspeelzaal, die is gevestigd in OBS De Krullevaar. De samenwerking met basisscholen bouwen we steeds verder uit. Mocht een kind naar een andere school gaan, dan vindt indien nodig een warme overdracht plaats. Zo bereiden we peuters steeds beter voor op het basisonderwijs en maken we een soepele overgang mogelijk.

Elke dag wat nieuws leren

Als pedagogisch medewerkers kijken en luisteren we naar wat het kind kan. Daar sluiten we bij aan. We weten hoe we kinderen aan de hand van spelletjes telkens nieuwe vaardigheden kunnen bijbrengen. Zo laten we de kinderen oefenen, experimenteren en ontdekken. Stapje voor stapje helpen we ze steeds wat zelfstandiger te worden. Dat doen we bijvoorbeeld door de kinderen mee te laten helpen met het smeren van de boterham of het dekken van de tafel. De activiteiten die we aanbieden, passen binnen aantrekkelijke thema's. Deze thema's sluiten aan op de interesse en de leefwereld van de kinderen in de groep. We vinden een goed contact met de ouders belangrijk. Stel daarom gerust je vragen bij het haal- of brengmoment. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan maken we graag een afspraak. Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij het vieren van de verjaardag van je kind. En als je het leuk vindt, kun je een dagdeel meekijken op de groep. De betrokkenheid van papa’s en mama’s is voor ouder, kind en medewerkers erg belangrijk.

Fijn zo’n grote gymzaal!

Voor de kinderen moet de peuterspeelzaal een gezellige plek zijn waar ze zich direct thuis voelen. Daarom hebben we in onze lichte, gezellige ruimte verschillende hoeken ingericht met ieder een eigen thema. De grote gymzaal met uitzicht op de velden is voor de kinderen de ideale plaats om zich helemaal uit te leven. We zijn ook heel erg blij met de grote buitenruimte van OBS De Krullevaar, waar we gebruik van mogen maken. Extra leuk is dat de peuters hier samen kunnen spelen met de kleuters.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze peuterspeelzaal? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres sprang@ocmikz.nl .

PSZ 't Turfke

 • Schrevelstraat 54
 • 5161 AE Sprang-Capelle
 • Tel. 06-83282860
 • turfke@mikz.nl
 • Contact: Jeannie de Rooij

Openingstijden

 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!