Ontdek jouw wereld met Mikz

Gastouderopvang


Zomaar een dag bij een gastouder…

Gastouder Marijke loopt met de achtjarige Joris en zijn jongere zusje Brenda naar haar huis. In de buggy zit Cleo van 9 maanden, die net haar middagslaapje heeft gedaan. Als ze thuis komen drinken ze een kop thee en smullen van een koek. Brenda is apetrots dat ze Cleo de fles mag geven. Intussen is Jack ook gearriveerd. Hij zit in groep 8 en loopt zelf van school naar het gastgezin. Hij speelt een potje darts met Joris. Maar niet te lang, hij moet nog wat sommen maken voor school. Van Marijke mag hij dan in de huiskamer aan de grote tafel zitten, daar zit hij rustig.

Jouw kind ontdekt de wereld met Mikz

Als je kiest voor gastouderopvang, kies je voor opvang in een kleinschalige huiselijke sfeer, in het huis van de gastouder. Deze kan meerdere kinderen opvangen, met een maximum van zes. Gastouderopvang is zeer geschikt als je op zoek bent naar flexibele opvang, want het aantal dagen of uren per week spreek je zelf af met de gastouder.

Vertrouwen

Je kind toevertrouwen aan een gastouder is een hele stap. Want wie is die gastouder? En is zij wel gekwalificeerd? Bij Mikz stellen we onszelf dezelfde vragen als jij. Van iedere gastouder bepalen we na een uitvoerige screening of zij aan de vakbekwaamheidseisen voldoet. Ieder jaar beoordelen we opnieuw de veiligheid, hygiëne en het opvoedingsklimaat in het gastgezin. Daarnaast bieden we cursussen aan om de deskundigheid te bevorderen.

Bemiddeling

Alleen als het goed voelt laat je je kind in vertrouwen achter. Daarom besteden we veel aandacht aan de bemiddeling tussen jou en de gastouder.  In een gesprek met de bemiddelingsmedewerker van Mikz vertel je wat jij verwacht van de gastouder. Wat voor opvoedingsstijl heb je? Hoeveel kinderen mogen er in het gezin zijn? De bemiddelingsmedewerker zoekt een gastouder die bij jou past. Als het van beide kanten klikt, maken jullie samen afspraken. Na twee maanden volgt er een evaluatiegesprek.Mocht de gastouder wegens ziekte of vakantie niet beschikbaar zijn dan zorgt Mikz voor een andere goede opvangplek voor je kind, binnen de openingstijden van de reguliere kinderopvang. 

Meer informatie?

Bel 0416 - 369660 voor informatie, of mail naar gob@mikz.nl .