Ontdek jouw wereld met Mikz

Tussenschoolse opvang


Zomaar een uurtje bij de tussenschoolse opvang…

Jan en Jackie komen om 12.15 uur het overblijflokaal binnengewandeld. Ze hebben honger! Ze zoeken hun vaste plekje op. Daar worden ze opgevangen door Tineke, de vrijwilligster van Mikz. Jan en Jackie kletsen wat met de andere kinderen die ze al kennen van hun school en genieten van hun meegebrachte lunch. Na het eten vliegen ze naar buiten. Nog lekker een half uurtje spelen op de speelplaats van school, zodat ze vanmiddag weer geconcentreerd in de schoolbanken kunnen zitten!

Jouw kind ontdekt de wereld met Mikz

Als je kind naar school gaat en tussen de middag op school overblijft, kan het terecht op de tussenschoolse opvang. Dit vindt plaats op de basisschool van je kind, soms in het eigen klaslokaal of in een speciaal hiervoor ingerichte plek, zoals de aula. Naast pedagogisch medewerkers van Mikz, helpen vrijwilligers mee de lunch prettig te laten verlopen. Beweegspecialisten stimuleren je kind om voor of na de lunch even goed te bewegen, bij voorkeur in de buitenlucht. Soms organiseren zij speciale activiteiten zoals een voetbalclinic in samenwerking met de plaatselijke voetbalclub.

Mikz werft en begeleidt de vrijwilligers samen met de school. Omdat de opvang in de school is kan er indien nodig afstemming plaatsvinden met de leerkracht. Je kind is welkom op de tussenschoolse opvang op alle schooldagen, behalve op woensdag.

Voorschoolse opvang

Heb je ‘s ochtends opvang nodig voordat de school begint? Dat kan ook. Op veel scholen kun je je kind naar de voorschoolse opvang van Mikz brengen. Wij zorgen dan voor een rustige start van de dag.

Meer informatie?

Kijk verder op www.mikz.nl voor locaties, inschrijven en tarieven of informeer ernaar bij de basisschool van je kind. Bel voor informatie 0416 - 369660.

 

Mikz biedt ook gastouderopvang!

Lees meer

Werken bij Mikz 

Vacatures

Werken als gastouder bij Mikz 

Meld aan! 

Waar vind je ons? 

Plattegrond