Ontdek jouw wereld met Mikz

Pedagogisch Medewerker Peutergroep


Mikz is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand en biedt alle vormen van opvang voor kinderen van 0-13 jaar. Met ruim 37 locaties is Mikz altijd in de buurt. Met een herkenbare visie op “de drie pedagogen” (kinderen, pedagogisch medewerkers en inrichting van onze groeps- ruimtes) geeft Mikz vorm aan de pedagogische kwaliteit en is de grootste kinderopvangorganisatie in haar werkgebied.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

Pedagogisch Medewerker Peutergroep

27 uur per week

Luister jij met veel plezier naar de meest fantasierijke verhalen van peuters? Voor ons team op Kindcentrum BuitenGewoon zijn wij op zoek naar een nieuwe collega op de peutergroep. Dreumesen worden peuters en hun wereld wordt groter. Ze hebben een heel eigen kijk op de wereld waarin fantasie en werkelijkheid vaak door elkaar heen lopen. Een peuter wil veel weten, heb jij altijd een passend antwoord op de veel gestelde ‘waarom’ vraag? Experimenteren, kennis verzamelen, vragen stellen en antwoorden geven. Dé manier om samen met jou de wereld te ontdekken. Fantastisch toch?!

EEN CREA(C)TIEVE OMGEVING VOOR JOU EN DE KINDEREN
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en ontdekken de wereld op hun eigen specifieke manier. Alle zintuigen (kijken, voelen, horen, ruiken) worden ingezet om de omgeving te leren kennen. Bij de inrichting van de peutergroep is rekening gehouden met ruimte, meubilair en materialen die het ontdekken tegemoetkomen.

Peuters leren door zelf op avontuur te gaan. We werken daarom zoveel mogelijk met open einde materialen. Dit zijn materialen waarvan de functie nog niet vastligt. Waar voor de ene een beker een interessant instrument is, is het voor de ander geweldig om er een toren mee te bouwen. Zo wordt hun fantasie geprikkeld en hun creativiteit gestimuleerd. Elk kind doet zit op zijn of haar eigen manier en tempo. Als pedagogisch medewerker ben je zoveel mogelijk tussen de kinderen. Vanuit vertrouwen volg je de peuters in hun ontdekkingstocht en daar hoort ook het verkennen van de omgeving bij. Zo heb je de rust en ruimte om ze te observeren en in te spelen op de individuele behoeften.

KINDCENTRUM BUITENGEWOON
Hier heb ik het naar mijn zin!
Kindcentrum BuitenGewoon biedt van maandag tot en met vrijdag een vertrouwde opvangplek voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Bij BuitenGewoon maken we gebruik van ruime, lichte lokalen. Hier zijn verschillende speelhoeken ingericht, met allemaal een eigen thema. In de huishoek vinden kinderen kopjes, schotels, pannen en deksels. Hier liggen dennenappels, kastanjes en wasknijpers die de kinderen kunnen gebruiken voor het bereiden van een zogenaamde maaltijd. De buitenomgeving vinden we ook heel belangrijk. Deze is heerlijk ruim. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust leren, ontdekken, voelen, proeven en ruiken. In de moestuintjes zaaien we in het voorjaar zaadjes. We spelen ook graag met de buitenkeuken, waar we samen iets lekkers bereiden. En als klapper op de vuurpijl hebben we een muziekwand: met omgedraaide kommen en roosters weten de kinderen volop met geluid te experimenteren.

Voor meer informatie over de locatie verwijzen we je graag door naar onze locatie pagina op de website:

https://www.mikz.nl/locaties/kc-buitengewoon/

WAT BIEDEN WIJ JOU NOG MEER

  • Een salaris conform de CAO Kinderopvang schaal 6 (minimaal € 2.177,- en maximaal € 2.964,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband) en een reiskostenvergoeding indien je voldoet aan de voorwaarden;
  • Een contract voor onbepaalde tijd (na een proeftijd van 2 maanden);
  • Een organisatie die altijd in ontwikkeling is, professionaliseert en groeit;
  • Een eigen E-learning omgeving, waardoor je je kunt blijven ontwikkelen;
  • Een inspirerende werkomgeving;
  • Persoonlijke coaching door een Pedagogisch coach;
  • Een eindejaarsuitkering conform CAO Kinderopvang.

JIJ, ONZE NIEUWE MIKZ COLLEGA

  • Beschikt over een relevante opleiding die de bevoegdheid geeft in de kinderopvang te werken, zoals bijvoorbeeld SPW3 of Onderwijsassistent (diploma check https://www.kinderopvang-werkt.nl/check-mijn-diploma);
  • Bent altijd in beweging en zit vol energie;
  • Hebt affiniteit met de leeftijd 2-4 jaar;
  • Bent nieuwsgierig en vind het leuk om samen met de kinderen op ontdekking te gaan;
  • Hebt nieuwe verfrissende ideeën, steekt je collega’s hiermee aan en trekt ze hierin mee.

  Klik hier voor alle vacatures bij Mikz!

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Handige informatie


27 uur per week
Kaatsheuvel
Werkdagen in overleg

Vragen?

Heb je vragen bel of app dan even met Wilma Blankenstein (Wijkmanager) bereikbaar op telnr. 06-51956605.

Interesse?

Stuur je motivatie en CV via de button "Email ons direct" onderaan de vacature o.v.v. Pedagogisch Medewerker Peutergroep BuitenGewoon.