Ontdek jouw wereld met Mikz

Kernwaarden Mikz


Iedere dag opnieuw laten we ons inspireren door onze kernwaarden. Waarvoor staan wij? Samen met onze missie en visie maken de kernwaarden Mikz tot één betekenisvol, inspirerend geheel. Wij werken graag samen, zijn gastvrij, creatief, en een tikkeltje eigenwijs! Met onze kernwaarden als uitgangspunt willen we ons blijven verbeteren en ontwikkelen.

Samen

Mikz is een organisatie die samenwerking hoog in het vaandel heeft staan. We werken eerst en vooral samen met ouders aan de ontwikkeling en het welbevinden van elk kind. We werken daarnaast samen met onderwijs, zorg, sport, cultuur en gemeenten. In de teams op de kindgroepen werken we samen als collega’s met één focus: ‘kinderen een veilige, maar ook uitdagende omgeving bieden, waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen.

Gastvrij

Mikz zorgt goed voor de kinderen die zij opvangt en is een gastvrije organisatie. Kinderen en ouders merken dit doordat medewerkers met passie en enthousiasme in hun werk staan. Ouders en kinderen voelen zich ontvangen en gezien doordat we luisteren en aandachtig zijn. Door deze professionaliteit worden de verwachtingen van ouders en kinderen overtroffen.

Creatief

We bieden kinderen een uitdagende en creatieve leefomgeving, waarin wij hen uitdagen om zich te ontwikkelen, te verwonderen en vragen te stellen. Als organisatie bedenken we niet voor de hand liggende creatieve en innovatieve oplossingen voor problemen.

Eigenwijs

Mikz is ook een eigenwijze organisatie. Elk kind is uniek. Als eigenwijze organisatie respecteren we de ruimte die het kind nodig heeft om zich op eigen wijze te ontwikkelen. Mikz kiest ook voor eigenwijze medewerkers, die binnen de afgesproken kaders hun creativiteit en passie tot uiting kunnen brengen.