SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Peuteropvang


Een dag op de peuteropvang van Mikz…

In de huishoek drinken Wies en Faysal een heerlijk kopje zelfgebrouwen heksenthee uit een echt porseleinen kopje. Ze kibbelen even over wie de was opvouwt maar komen samen tot een plan.  Ze laten elkaar hun lentevondsten zien en leggen een bloemetje op de lichtbak. Zo zien ze nog beter hoe een bloem eruit ziet. De huiselijke uitdagende groepsruimte ademt het thema ‘lente’. Achmed en Bobbie stapelen in de bouwhoek houten blokken en oude dozen op elkaar voor de grootste wolkenkrabber van de wereld. Dan is er tijd voor feest, Wies is jarig! Gezellig zitten de peuters samen in de kring, zingen liedjes en zetten de jarige job echt in het zonnetje. Wies straalt! Daarna lekker naar buiten.Vies worden mag!

Spelend bouwen aan de toekomst bij Mikz 

Je dreumes wordt een peuter en zijn wereld wordt groter. Naast goede zorg stimuleren we je peuter om met elkaar de wereld te ontdekken. We zorgen voor uitdaging: we bouwen torens, we schilderen met handen en voeten, we verkleden ons, bouwen dammen met water en zand en brouwen overheerlijke toverdrankjes. Niets is hier te gek. Tijdens het spel binnen en buiten en bij het zingen van liedjes worden woorden en begrippen spelenderwijs aangeleerd. Je kind raakt niet uitgespeeld!

Verschillende mogelijkheden voor jouw peuter

Je peuter in het kinderdagverblijf
Op het kinderdagverblijf komen kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Vaak is er een groep voor kinderen in de peuterleeftijd. Je kind is hier de hele dag welkom, ook tijdens de schoolvakanties.

Je peuter in de peuterspeelzaal
Op een peuterspeelzaal (40 schoolweken open) is je peuter 2 halve dagen per week welkom. Bij een VE-indicatie is je peuter vanaf 2 1/2 jaar voor 4 halve dagen welkom. In schoolvakanties is de peuterspeelzaal gesloten. Omdat de situatie per gemeente verschillend kan zijn, verwijzen we je voor de situatie in jouw woonplaats naar onze website.

Goed voorbereid naar de basisschool

We bereiden peuters spelenderwijs voor op de basisschool. Terwijl ze lekker spelen, leren ze op meerdere ontwikkelingsgebieden tegelijk zoals taal, rekenvaardigheden, motoriek en op sociaal-emotionele vlak. Als je kind naar de basisschool gaat, vindt er, na toestemming van ouders, een overdracht plaats tussen de pedagogisch medewerkers en de school.

Meer informatie?

Meer weten over waar en hoe Mikz jouw peuter kan stimuleren en ondersteunen? Kijk verder op www.mikz.nl voor de mogelijkheden in jouw gemeente. Of bel 0416-369660 voor informatie.