Ontdek jouw wereld met Mikz

Peuterspeelzaal


Zomaar een dag op de peuteropvang van Mikz…

In de huishoek drinken Benthe en Jonathan een heerlijk kopje zelfgebrouwen heksenthee. Ze keuvelen gezellig met elkaar en vertellen elkaar verhalen over het thema lente. Dadelijk gaan ze samen nog even de was opvouwen. Achmed en Jesse stapelen in de bouwhoek houten blokken op elkaar voor de grootste wolkenkrabber van de wereld. Dan is er tijd voor feest, Benthe is jarig! Gezellig zitten de peuters samen in de kring, zingen liedjes en smullen van de traktatie. Benthe straalt! Daarna lekker samen naar buiten. Heerlijk kliederen in de modderkeuken. Vies worden mag!

Jouw kind ontdekt de wereld met Mikz

Je dreumes wordt een peuter en zijn wereld wordt groter. Naast goede zorg stimuleren we je peuter om met elkaar de wereld te ontdekken. We zorgen voor veel uitdaging: we bouwen torens, we schilderen met handen en voeten, we verkleden ons, bouwen dammen met water en zand en brouwen overheerlijke toverdrankjes. Niets is hier te gek. Tijdens het spel binnen en buiten, de liedjes en in de kring worden woorden van het huidige thema spelenderwijs aangeleerd. Je kind raakt niet uitgespeeld!

In het kort lees je hier de verschillende mogelijkheden voor jouw peuter:

Kinderdagverblijf

Hier komen kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Je kind is welkom voor een onbeperkt aantal uren per week, ook tijdens de schoolvakanties.

Peuterspeelzaal of peuterschool

Op de peuterspeelzaal of peuterschool is je kind 2, 3 of 4 dagdelen per week welkom, de schoolvakanties uitgezonderd. Omdat de situatie per gemeente verschillend is, verwijzen we je voor de situatie in jouw woonplaats naar onze website.

Goed voorbereid naar de basisschool

Vanaf twee jaar bereiden we de peuters spelenderwijs voor op de basisschool. Terwijl ze lekker spelen leren ze op meerdere ontwikkelingsgebieden tegelijk zowel op het gebied van taal, rekenvaardigheden, motoriek, als op het sociaal-emotionele vlak.

Als je kind naar de basisschool gaat, vindt er een overdracht plaats tussen de pedagogisch medewerkers en de school.

Meer informatie?

Meer weten over waar en hoe Mikz jouw peuter kan stimuleren en ondersteunen? Kijk verder op www.mikz.nl voor de mogelijkheden in jouw gemeente. Of bel 0416-369660 voor informatie.

 

Mikz biedt ook gastouderopvang!

Lees meer

Werken bij Mikz 

Vacatures

Werken als gastouder bij Mikz 

Meld aan! 

Waar vind je ons? 

Plattegrond