SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Kinderdagverblijf


Een dag op de opvang van Mikz…

In de slaapkamer slapen Teddy en Bob met hun eigen vertrouwde knuffel, ieder in een eigen bedje. Baby Donna is net wakker en doezelt nog even na tijdens de fles. Rens, net één, kijkt tevreden rond bij de pedagogisch medewerker op schoot. Tijd om even te knuffelen en samen het boekje van Dikkie Dik te lezen. Hij kijkt zijn ogen uit en schatert bij de poezengeluiden! Als het boekje uit is kruipt hij naar zijn vriendje Bram, die via de spiegel ontdekt wat hij met Duplo kan doen. Rens kijkt toe en doet voorzichtige pogingen om het spel van Bram te imiteren. Er wordt zelfs wat met elkaar gebrabbeld. De pedagogisch medewerker maakt snel een foto om dit prille contact en spel met de ouders te kunnen delen.

In de huishoek drinken Wies en Faysal een heerlijk kopje zelfgebrouwen heksenthee uit een echt porseleinen kopje. Ze kibbelen even over wie de was opvouwt maar komen samen tot een plan.  Ze laten elkaar hun lentevondsten zien en leggen een bloemetje op de lichtbak. Zo zien ze nog beter hoe een bloem eruit ziet. De huiselijke uitdagende groepsruimte ademt het thema ‘lente’. Achmed en Bobbie stapelen in de bouwhoek houten blokken en oude dozen op elkaar voor de grootste wolkenkrabber van de wereld. Dan is er tijd voor feest, Wies is jarig! Gezellig zitten de peuters samen in de kring, zingen liedjes en zetten de jarige job echt in het zonnetje. Wies straalt! Daarna lekker naar buiten.Vies worden mag!

Spelend bouwen aan de toekomst bij Mikz

Je bent in blijde verwachting of je kindje is al weer wat ouder en je gaat weer aan het werk. Een spannend moment. Je kindje is nog zo klein! Je zoekt een plek waar je je kind vol vertrouwen achterlaat. Bij Mikz luisteren we goed naar jou, want jij kent je kind het best. Op het kinderdagverblijf slaapt en eet je kind volgens het eigen ritme, net zoals thuis. Je kind krijgt (meegebrachte )flesvoeding of moedermelk en als het wat ouder is zorgen we voor gezonde vaste voeding en drinken. 

We bieden je kind een rustige, huiselijke en vertrouwde omgeving. Onze pedagogisch medewerkers bieden stimulerende activiteiten, passend bij hun ontwikkelingsfase. Je kind zal zich bij ons spelenderwijs, samen met leeftijdsgenootjes, verder ontwikkelen. En… we zijn dol op knuffelen!

Natuurlijk ben je altijd welkom om te komen kijken en je kunt met vragen of opmerkingen terecht bij de pedagogisch medewerker. Via Jaamo, het ouderportaal van Mikz, kun je informatie, foto’s en verhaaltjes vinden over het wel en wee van je kind.

Meer informatie

Meer weten over de kinderdagverblijven van Mikz? Raadpleeg het overzicht van locaties en laat je informeren over de mogelijkheden.