Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Tante Caat

 • KDV

Middenin in Vlijmen centrum ligt dit prachtige, uitdagende, kleinschalige kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4-jaar!

Tante Caat aan de Catharinastraat!

Tante Caat is een oergezellige nieuwe frisgroene Mikz kinderopvang-locatie voor kinderen van 0-4 jaar, waar de nadruk ligt op natuurbeleving en samen zorgen voor alles wat leeft.

We doen het groen!

Bij Tante Caat is het vooral knus en gezellig! Hier kunnen kinderen 4 jaar lang zichzelf zijn, samen de wereld ontdekken, meedeinen met het ritme van de natuur en de seizoenen. We zetten samen de bloemetjes buiten, plukken de roodste aardbei en speuren naar bijzondere (Vlijmense) vlinders. Wie wil, slaapt lekker buiten! Kinderen leren hier wat gezond is voor henzelf én voor de omgeving!

Voor Toffe Peren en Oogappeltjes

De binnenruimte is verdeeld in 2 groepen. De groep 'Oogappeltjes' is voor kinderen van 0-2 jaar en de aangrenzende groep 'Toffe Peren' is voor kinderen van 2-4 jaar.

Een dag bij Tante Caat

Om 7.30 uur starten we de dag buiten op. De baby's liggen heerlijk op het gras en de peuters bakken al zandtaartjes in de zandbak. Samen geven we onze konijntjes eten voordat we zelf vers fruit gaan eten. De jongste kindjes gaan lekker binnen of buiten slapen. Met de andere kinderen gaan we buiten in onze fijne ontdektuin spelen. Aan de picknicktafels kunnen kinderen een kunstwerk maken met waterverf. Dit kunstwerk hangen we buiten op aan het hek zodat alle papa's en mama's het kunnen zien.
De peuters doen verstoppertje in onze hut van wilgentakken en een ander kindje is het aan rollebollen in het hoge gras. 
Tijdens de lunch proeven we allerlei lekkers zoals zelfgemaakte groentesoep, humus, banaan-havermoutpannekoekjes of verse muntthee. 

Na de lunch gaan we even uitrusten of slapen. In de middag geven we samen de plantjes water en leren zo samen te zorgen voor alles wat leeft. We zingen liedjes terwijl 'Tante Carola' op haar Ukelele speelt. Ook als het hard regent gaan we buiten spelen en doen we gewoon regenlaarzen aan! Soms lopen we op onze blote voeten door de modder, want dan voelen we pas echt wat regen is! 

Nieuwsgierig of interesse? 

Inschrijven kan via de button 'inschrijven'. Wil je meer informatie over deze locatie? Neem contact op met wijkmanager Janneke Scheij via tantecaat@mikz.nl.

 

 

Kindcentrum Tante Caat

 • St. Catharinastraat 30 (ingang via de Vlaemsche Hoeve)
 • 5251 AR Vlijmen
 • Tel. 06 83953418
 • tantecaat@mikz.nl
 • Contact: Janneke Scheij

Openingstijden

 • KDV
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie


  Wij zijn op zoek naar leden voor de oudercommissie. Iets voor jou of ken je iemand? Neem dan contact op.

  Meld je aan

  Bereken snel je werkelijke opvangkosten

  Gebruik onze Rekenhulp om snel de werkelijke kosten uit te rekenen. Deze geldt voor de tarieven per 1-1-2023.

  Rekenhulp

   

   

  Even binnenkijken