Ontdek jouw wereld met Mikz

BSO Bosrijk

 • BSO
 • VAK

Anja Geerts, wijkmanager BSO Bosrijk: “De kinderen zijn hier echt even weg uit de omgeving van school. Dat is met name een welkome afwisseling voor de oudere kinderen die hier worden opgevangen. Ze spelen zo veel mogelijk buiten. Niet gek, want we zitten hier midden in het bos.”

Boswachters en Jagers

Iedere maandag, dinsdag en donderdag komen in totaal 48 kinderen na schooltijd samen bij BSO Bosrijk aan de rand van Kaatsheuvel ten zuiden van Waalwijk. De kinderen worden in twee groepen opgevangen: de Boswachters en de Jagers. De 8- tot 13-jarigen die we opvang bieden, lopen vanuit school naar ons of komen met de taxi. Hierna is er ruimte voor wat ontspanning en blikken we terug op de dag met drinken en fruit. De kinderen krijgen volop activiteiten aangeboden, maar bepalen zelf of ze hieraan deelnemen of toch liever iets anders doen. Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan we met de BSO-kinderen op bezoek bij kindcentrum Juliana van Stolberg. Tijdens de schoolvakanties is onze BSO op maandagen, dinsdagen en donderdagen geopend.

Welk thema kies jij?

Vanuit onze rol als pedagogisch medewerkers luisteren we naar wat een kind ons te vertellen heeft. We spelen in op de belevingswereld van ieder kind en passen onze spellen daar op aan. Iedere maandag, dinsdag en donderdag is een professional op het gebied van bewegen aanwezig om de kinderen spelenderwijs met allerlei takken van sport kennis te laten maken. Daarnaast kunnen de kinderen natuurlijk ook gewoon lekker buiten spelen. In de vakanties komen we met hele wisselende activiteiten, die we ‘kiesdagen’ noemen. De kinderen kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven voor een workshop koken of een workshop scouttalent waarbij ze gaan pionieren en houtvuur maken.

Stoere blokhut

We zijn gevestigd op de bovenverdieping van de blokhut van scoutingvereniging MBG: een hele gave omgeving! De bovenverdieping is licht, ruim en met stoere materialen ingericht. Op het grote buitenterrein van de scouting kunnen de kinderen zich volop uitleven.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze BSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres bosrijk@ocmikz.nl .

 

BSO Bosrijk

Openingstijden

 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken