Ontdek jouw wereld met Mikz

BSO Jong Nederland 7+

 • BSO

 

BSO Jong Nederland ontleent zijn naam aan de ligging in het pand van Jong Nederland in Drunen. Deze BSO heeft ruimtes in de boerderij van Jong Nederland. Op woensdag- en vrijdagmiddag en in de vakanties is de opvang bij BSO WereldWijs. 

Boerderij

Op de ruime bovenverdieping van de boerderij bevindt zich een gezellige ruimte waar de kinderen lekker kunnen ‘chillen’. Ook is er een lees-, bouw-, creatieve- en spelletjes hoek. Beneden staat alles in het teken van ‘doen en maken’. Kinderen kunnen er koken, schilderen, houtbewerken of balspellen spelen.

Spetterende workshops

We werken bij de BSO met het Spetter-systeem. Met het gebruik van Spetters geven wij bij Mikz een leuke draai aan het bepalen van de activiteiten op de BSO. De Spetters zijn pictogrammen met allemaal een andere letter en een andere kleur. Deze picto's geven het thema van de activiteiten aan; natuur, expressie, koken, sport, creatief en techniek. Zo kan uw kind zelf een keuze maken uit het aanbod voor die dag. Voor u als ouder wordt het zo overzichtelijk waar uw kind precies mee bezig is op de BSO.  De kinderen kunnen zich inschrijven voor workshop of sportclinic naar keuze. Met regelmaat nodigen wij vakspecialisten uit om kinderen op speelse manier te laten ‘ruiken’ aan kunst en cultuur, natuur, techniek, creativiteit, sport en spel of muziek. Net als BSO Sportpark gaan we gebruik maken van de workshops die worden verzorgt vanuit de Aleph.

Buitenruimte

De natuurrijke en ruime buitenruimte van deze BSO nodigt kinderen uit om te bewegen en sporten. Jong Nederland heeft ontzettend veel buitenmateriaal waar onze BSO ook gebruik van mag maken. Daarnaast gaan we werken met verschillende soorten workshops op het gebied van sport en spel.

Vakantie-kiesdagen!

Vanaf zeven jaar kunnen kinderen tijdens de vakantieweken kiezen om deel te nemen aan diverse Spetterende workshops die plaats vinden op een BSO-locatie van Mikz; de zogenaamde kies-dagen. Zo proberen we een heel divers aanbod en een afwisselend programma samen te stellen met leuke uitdagingen voor het kind. Het moet echt als vakantie voelen! Voor meer informatie gaat u naar het  Spetterend vakantieaanbod.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze werkwijze/aanpak? Dat kan. Na het maken van een telefonische afspraak kunt u binnen lopen bij onze buitenschoolse opvang. Wij leiden u graag rond en geven alle uitleg die u wenst. Ontvangt u liever (eerst) schriftelijke informatie? Stuur ons dan een mail. U krijgt ons informatiepakket zo snel mogelijk thuisgestuurd. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

 

BSO Jong Nederland 7+

Openingstijden

 • BSO
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken