SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

BSO Kids Club

 • BSO
 • VAK

Louise Strijk, wijkmanager BSO Kids Club: “Ik merk dat de kinderen zich op deze locatie echt thuis voelen. Hier zijn ze in een andere omgeving dan op school. Het is een fijne plek om met elkaar te chillen of om juist buiten energie kwijt te raken.”

Lekker ravotten met leeftijdsgenootjes

Bij buitenschoolse opvang Kids Club in Vlijmen verwelkomen we kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar na schooltijd. Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan we met de kinderen op bezoek bij BSO Alles Kids. Op onze locatie hebben kinderen alle ruimte zich te vermaken. Het grote buitenterrein leent zich uitstekend voor een middag rennen, ravotten en voetballen. We vinden het belangrijk dat kinderen elkaar opzoeken en samen nieuwe indrukken opdoen. Tegelijkertijd houden we in de gaten dat kinderen die behoefte hebben aan wat privacy na een drukke schooldag, die rust daadwerkelijk krijgen. Zij strijken bijvoorbeeld neer op één van de comfortabele banken waar ze rustig een boek of tijdschrift lezen.

Spetterende thema’s met échte professionals

Zodra alle kinderen zijn gearriveerd, gaan ze in groepen uiteen voor het eetmoment met de vaste pedagogisch medewerker. Kinderen nemen met ons de dag door. Luisteren naar de nieuwe inzichten die leerlingen tijdens een schooldag hebben opgedaan, vinden we heel belangrijk! We werken met diverse thema’s waaronder koken, natuur, techniek en sport. De invulling van deze thema’s stemmen we af op de leeftijd van de kinderen. Daarvoor gebruiken we spetters, dat zijn pictogrammen die het thema aangeven waar een kind voor kiest.
Ieder kind is volgens ons competent en voelt van nature zelf aan wat voor hem of haar het beste werkt. Daarom hebben we onder andere een kinderraad opgericht, waarin ze mogen meedenken over de invulling van de workshops die we verzorgen. Die eigen inbreng wordt heel erg gewaardeerd. Regelmatig krijgen we professionals over de vloer die de kinderen laten kennismaken met bijvoorbeeld kunst en cultuur of sport en muziek. Ook tijdens vakantieweken mogen de kinderen aansluiten bij onze spetterende workshops.
Cool!

Spelen in het scoutinggebouw

Volop ontdekken, dat doen de kinderen bij de Kids Club. We maken gebruik van een rustige, authentieke locatie in het markante clubgebouw van scouting Maurice Flacard: een geweldige omgeving voor kinderen om samen te spelen! De buitenomgeving verlangt ook wel een zekere mate van verantwoordelijkheid: er is geen hek en de kinderen krijgen op het grote terrein volop ruimte om buiten te spelen. Wanneer de kinderen binnen zijn? Niet zo heel vaak. Ze vinden het veel te gaaf om in deze omgeving bezig te zijn met uitdagende materialen waarmee ze bijvoorbeeld zelf hutten bouwen.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar BSO Kids Club? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen vooraf, indien je dat wilt, de 'pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail naar klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres vlijmen@ocmikz.nl .

BSO Kids Club

 • Wilhelminastraat 28
 • 5251 ES Vlijmen
 • Tel. 06-13361845
 • kidsclub@mikz.nl
 • Contact: Louise Strijk

Openingstijden

 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr