Ontdek jouw wereld met Mikz

BSO Koningsschool

 • BSO

Marthe van Berkel, wijkmanager BSO Koningsschool: “Relaxen, plezier maken en ontdekken doe je op deze prachtige BSO voor kinderen van 4-8 jaar! Je merkt dat kinderen zich hier snel thuis voelen en er is enorm veel te ontdekken!”

Ligging

BSO Koningsschool heeft een mooie lichte ruimte in basisschool Koningsschool in de kindvriendelijke wijk op landgoed Driessen. De keuken en de speelzaal liggen dichtbij de groepsruimte. Vanuit de ruimte kunnen de kinderen direct naar de buitenspeelplaats en het voetbalveld. 

Een fijne ontmoetingsplek 

In de centrale ruimte is een huislijke ontmoetingsplek waar de kinderen bij binnenkomst gezellig samen een hapje en een drankje kunnen nuttigen. Hier wordt met regelmaat ook een gezelschapsspel gespeeld.

Uitdagende speelhoeken

Er zijn verschillende hoeken ingericht waarin de kinderen kunnen spelen of zich even terug kunnen trekken. Naast een huishoek, een bouwhoek, een lees/chillhoek en een kookhoek zijn er een atelierruimte en een ontdekhoek. Hier kan naar hartenlust geëxperimenteerd worden met verschillende materialen en gereedschappen. Een lichttafel en overheadprojector zorgen voor een extra ‘speeldimensie’.

Ontspannen sfeer

We streven naar een ontspannen sfeer op onze BSO. Naast de uitdagende hoeken is er veel ruimte voor ontspanning, maar ook om lekker even stoom af te blazen na een lange schooldag. We maken tijd om naar de verhalen van de kinderen te luisteren en proberen zoveel mogelijk op hun behoeften en interesses in te spelen. Activiteiten worden hierop afgestemd. De lijnen met school zijn kort. We ervaren de samenwerking met hen als heel plezierig.

Spetterend vakantieprogramma

Vakantieopvang vindt plaats bij kindcentrum Villa Vlinderhof, gelegen in dezelfde wijk. We betrekken de kinderen een aantal weken vooraf bij het thema en het activiteiten-aanbod. Samen maken we een draaiboek en gaan zo een geweldige vakantieperiode tegemoet. Daarnaast zijn er zogenaamde Spetterdagen waarop activiteiten groots worden aangepakt en je zomaar eens een sportwedstrijd met kinderen van andere BSO’s aan het spelen bent.  

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze BSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres sprang@ocmikz.nl

BSO Koningsschool

 • Burgemeester van Casterenstraat 41
 • 5146 GA Waalwijk
 • Tel. 06-30584735
 • koningsschool@mikz.nl
 • Contact: Marthe van Berkel

Openingstijden

 • BSO
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken