Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Olof Palme

 • BSO
 • VSO
 • PSZ
 • VAK

Angelique Venrooij, wijkmanager Kindcentrum Olof Palme: “Zowel op de peuterspeelzaal als bij de buitenschoolse opvang staat een enthousiast team met vertrouwde gezichten. Zij zorgen voor een warm ontvangst en een fijne sfeer waarin kinderen volop aandacht krijgen. Het is heel bijzonder om te zien hoe de kinderen worden begeleidt naar zelfstandigheid. Juist daarom vinden we een ruimte die hierop is ingericht en kindinspraak belangrijk!”

Peuterspeelzaal  (PSZ)

De tijd die peuters doorbrengen op PSZ De Teddybeer is leerzaam en vooral erg gezellig. Samen doen ze nieuwe ontdekkingen en leren spelenderwijs van elkaar. Ze dagen elkaar uit en werken op die manier aan hun zelfvertrouwen.

Ik leer iedere dag

Het lokaal heeft een eigen ingang bij basisschool Olof Palme. Samen met de kleuters van de school werken we waar mogelijk samen en gaan 3 keer per jaar op bezoek in de kleuterklas. Het VE-programma waarmee we werken biedt herkenbare thema’s en activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld. Hierin komen verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod. We spelen in de uitdagende hoeken en beginnen elke dag met de kring, eten samen fruit, begroeten elkaar en bespreken welke dag het is en wat we gaan doen. We zingen herkenbare liedjes als we gaan eten en opruimen. Speciale dagritmekaarten met herkenbare plaatjes zorgen voor een houvast voor de kinderen. 

Elke dag naar buiten 

We hebben een fijne ruime buitenruimte met een grote zandbak waar we vaak te vinden zijn. Er is zelfs een moestuin in aanleg! Soms gaan we picknicken in het nabijgelegen park en tijdens de seizoenen gaan we op pad voor een lente- of herfstwandeling. We stappen dan samen in de bus (wandelkoord) en de buschauffeur (kind wat het hulpje van de dag is) bepaalt wanneer we in mogen stappen. Zo komt de bus veilig op de plaats van bestemming aan.  

Goed voorbereid naar de basisschool

De taalontwikkeling wordt op verschillende manieren bevorderd. Het goed beheersen daarvan maakt hen sociaal emotioneel sterker en zorgt voor een vloeiende overgang naar de basisschool en de BSO. Kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben worden begeleid. De lijn met de intern begeleider van school en met een logopedist is kort. Minimaal 3 keer per jaar is er een inloopspreekuur vanuit het consultatiebureau in ons gebouw. Marloes, werkzaam bij het consultatiebureau, is inmiddels een bekend en vertrouwd gezicht voor vele ouders en kinderen.

Buitenschoolse opvang (BSO)

BSO Olof Palme biedt kinderen van 4 tot 7 jaar in hetzelfde schoolgebouw een vertrouwde opvangplek. Na schooltijd en tijdens vakanties spelen kinderen hier naar hartenlust met leeftijdsgenootjes of trekken ze zich terug voor wat ontspanning.  

Een groot avontuur

Er zijn avontuurlijke speelhoeken zoals een bouwhoek, huishoek, atelier en ontspanhoek. De verschillende hoeken zijn ingericht met uitdagende materialen en kinderen kunnen overal zelf bij. De kinderen hebben de ruimte om te ravotten in de speelzaal, het grote schoolplein en het naastgelegen park. Op woensdagmiddag gaan we met de BSO-kinderen op bezoek bij BSO Wereldwijs

Ik word steeds zelfstandiger  

Zelf kiezen mag! Kinderen die zonder begeleiding naar buiten willen en de verantwoordelijkheid aan kunnen, krijgen van ons die vrijheid. Voor iedereen is er ruimte om plezier te maken, zich te verbazen en te verwonderen. Spelenderwijs leren we van elkaar. Dat zorgt voor een stevige band. 

Spetterende activiteiten 

We volgen de interesses van de kinderen en passen spelvormen aan op actuele thema’s. Kinderen krijgen alle ruimte de opgedane indrukken van de dag met ons of met elkaar te bespreken. Op de vaste opvangdagen en in vakanties bieden we spetterende activiteiten en mini-workshops aan. 

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar de opvang van Olof Palme? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Neem daarvoor contact op met klantadvies door het contactformulier in te vullen op de website www.mikz.nl/contact/ Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

Kindcentrum Olof Palme

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken