Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Olof Palme

 • BSO
 • VSO
 • VAK
 • PSZ

Met ingang van het schooljaar 2020-2021 vormen BSO Olof Palme en PSZ De Teddybeer samen kindcentrum Olof Palme. De contactgegevens hiernaast voor de peuterspeelzaal gelden vanaf 24 augustus 2020. De tekst op deze pagina zal binnenkort worden bijgewerkt.

 

Anja Geerts, wijkmanager BSO Olof Palme: “Het is heel bijzonder om te zien hoe BSO Olof Palme de kinderen begeleidt naar zelfstandigheid. Juist daarom vinden we kindinspraak belangrijk, zodat kinderen zelf ideeën voor spelactiviteiten kunnen aandragen.”

Ik word steeds zelfstandiger   

BSO Olof Palme biedt leerlingen van 4 tot en met 8 jaar in het gelijknamige schoolgebouw een vertrouwde opvangplek. Na schooltijd en tijdens vakanties spelen kinderen hier naar hartenlust met leeftijdsgenootjes of trekken ze zich juist een momentje terug voor wat ontspanning. De kinderen mogen dit zelf beslissen. Wat we heel erg stimuleren, is het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kinderen die zonder begeleiding naar buiten willen en daar ook klaar voor zijn, krijgen van ons de vrijheid. We gaan daarbij uit van het competente kind. Op onze buitenschoolse opvang (BSO) krijgen kinderen alle ruimte plezier te maken, zich te verbazen en zich te verwonderen. Spelenderwijs leren ze zichzelf en de andere kinderen steeds beter kennen en dat zorgt voor een stevige band.

Spetterende dagactiviteiten en mini-workshops

In het werk als pedagogisch medewerkers vinden we het belangrijk te luisteren naar het verhaal dat een kind te vertellen heeft. We passen spelvormen aan op de mogelijkheden van ieder kind en proberen met actuele thema’s in te spelen op trends die de kinderen aanspreken. Vanzelfsprekend krijgen kinderen alle ruimte de opgedane indrukken van de dag met ons of met elkaar te bespreken. Sommige kinderen hebben even behoefte aan een momentje van rust. Ook maken we gebruik van verschillende ruimtes en bieden we spetterende dagactiviteiten en mini-workshops aan. De leerlingen die al iets ouder zijn, laten we ook kiezen voor activiteiten waar ze eventueel een volgende week mee verder kunnen.

Er is hier zelfs een theaterzaal

In onze ruimte hebben we diverse hoeken ingericht. Onze BSO bevindt zich in een deel van het schoolcomplex waardoor de kinderen nooit ver hoeven te lopen. Faciliteiten van de school zoals de theaterzaal en de speelzaal staan tot onze beschikking. De jongste kinderen spelen ook vaak in de peuterspeelzaalruimte, waar ze de beschikking hebben over allerlei gezellig ingerichte hoeken. De kinderen zijn ook maar wat blij met het grote schoolplein en het naastgelegen park. Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan we met de BSO-kinderen op bezoek bij BSO Wereldwijs. Wie wil blijven eten, kan een warme maaltijd afnemen. Dat geldt ook voor kinderen die een dieet volgen.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar de opvang van Olof Palme? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

Kindcentrum Olof Palme

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • VAK
 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken