Ontdek jouw wereld met Mikz

BSO 't Buitenhuis

 • BSO
 • VAK

Lotte Wintermans, wijkmanager van BSO ‘t Buitenhuis: “BSO ’t Buitenhuis ligt in een hele mooie omgeving, aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, dicht in de buurt van het Olympia Zwembad, de Surfvijver en De Paardenvriend. Deze 7+BSO is gestart op de prachtige en gloednieuwe locatie van Scouting AZG.

 

Topplek midden in de natuur!

Topplek tussen bomen , groene kikkers, kamsalamanders en insecten Vanaf augustus 2020 vind je deze avontuurlijke BSO van Mikz in het nieuwe scoutinggebouw van AZG. Een topplek is het, ingeklemd tussen de vijver van Het Lido en de bossen van de Loonse en Drunense Duinen. Fijn in de gezonde buitenlucht, op een steenworp afstand van het hertenkamp en de sportvelden.

Samen op avontuur in de buitenlucht

Tijdens het buitenspelen komen de kinderen op een natuurlijke manier in aanraking met elkaar en de natuur. Kinderen leren veel nieuwe vaardigheden door op onderzoek uit te gaan. Het onderzoek buiten kan binnen voortgezet worden in o.a. de ontdekhoek waar vergrootglazen, microscopen, trechters, bakjes en een lichttafel de mogelijkheid geven de wonderen van de natuur te aanschouwen of er een nieuwe activiteit aan te verbinden.

Binnen spelen

Voor wie van een gezelschapsspelletje houdt, graag knutselt, even een boekje wil lezen of graag de keuken induikt liggen alle materialen klaar om ook binnen fijn te kunnen spelen.

Externe specialisten

Een beweegspecialist van het Beweegburo komt iedere dag sporten en bewegen met de kinderen. Met regelmaat worden workshops op het gebied van techniek en natuur aangeboden.

Natuurlijke afscheiding

De buitenruimte wordt op een natuurlijke manier omheind.

Creatieve vervoersoplossing

Omdat het gebouw middenin de natuur ligt en het gebied autovrij is kan er gewandeld en gefietst worden naar de locatie. In plaats van zelf naar de BSO te lopen/fietsen kan je ook kiezen voor een ophaalmoment, we brengen je kind naar jou toe. Op het verharde voetpad aan de Vijverlaan creëren we een ophaalpunt. Een medewerker loopt hier met de kinderen op bepaalde tijdstippen naartoe.

Scholen

Kinderen van basisscholen Teresia, Pieter Wijten en De Hoef en Hugo locatie Hugo, kunnen deze BSO bezoeken.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze BSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via waalwijkcentrum@ocmikz.nl .

't Buitenhuis, de eerste beelden

't Buitenhuis, de eerste spullen op hun plek

BSO 't Buitenhuis

 • Drunenseweg 21-B
 • 5143 NE Waalwijk
 • Tel. 06-26466829
 • buitenhuis@mikz.nl
 • Contact: Lotte Wintermans

Openingstijden

 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken