Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum BuitenGewoon

 • KDV

Dorus de Kort, wijkmanager kindcentrum BuitenGewoon: “Wat vooral de kinderen zo aanspreekt in onze locatie, is de enorme buitenruimte. Hier spelen we in op hun belevingswereld, met onder andere een grote buitenkeuken en een muziekwand.”

Naar welke groep kom jij?

Kindcentrum BuitenGewoon biedt van maandag tot en met vrijdag een vertrouwde opvangplek voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Hier sluiten kinderen hun eerste vriendschappen en doen ze continu nieuwe indrukken op. Doordat ze zich in een groep bevinden, leren ze volop van elkaar. Ze verleggen grenzen en prikkelen hun fantasie. Het uitwisselen van een continue kennisstroom stimuleert de kinderen tot het doen van nieuwe ontdekkingen. De kinderen merken dat ze steeds meer kunnen en begrijpen, zo bouwen ze zelfvertrouwen op! Is je kind tussen de 0 en 2 jaar, dan wordt hij of zij in de groep Duinpiepers geplaatst. De groep van de Watertrappers bestaat uit kinderen in de leeftijd van 0 tot 3. De derde en vierde groep heten de Bosruiters, voor kinderen van 1 tot 3 jaar, en de Woudlopers, voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. 

Ik kan het al bijna zelf!

Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen tot samenspel in hun ontdekkingen. Het is geweldig om te zien hoe kinderen stappen maken en zichzelf constant verwonderen over de ontdekkingen die ze doen. We luisteren naar de behoefte van je kind en sluiten aan bij zijn of haar belevingswereld. Inspelen op emoties en leermomenten benoemen vinden we heel belangrijk. Bij BuitenGewoon helpen we de kinderen steeds zelfstandiger te worden. Daarom smeren we samen brood, dekken we de tafel en helpen we de kinderen bij het aan- en uittrekken van kledingstukken. Bij de dagelijkse activiteiten betrekken we ook de natuur volop: we bevinden ons immers in een groene omgeving.

Hier heb ik het naar mijn zin!

Telkens terugkeren in een geordende omgeving vinden kinderen prettig. Zo is sprake van herkenning en weten de kleintjes waar ze aan toe zijn. Bij BuitenGewoon maken we gebruik van ruimte, lichte lokalen. Hier hebben we verschillende speelhoeken ingericht, met allemaal een eigen thema. In de huishoek vinden kinderen kopjes, schotels, pannen en deksels. Hier liggen dennenappels, kastanjes en wasknijpers die de kinderen kunnen gebruiken voor het bereiden van een zogenaamde maaltijd. We zeiden het al, de buitenomgeving vinden we heel belangrijk. Gelukkig is deze ook heel erg groot. Hier laten we de kinderen naar hartenlust leren, ontdekken, voelen, proeven en ruiken. In de moestuintjes zaaien we in het voorjaar zaadjes. De kinderen zijn ook heel blij met de buitenkeuken, waar we samen iets lekkers bereiden. De muziekwand vinden ze heel bijzonder: met omgedraaide kommen en roosters weten de kinderen volop met geluid te experimenteren.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kinderdagverblijf? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres kaatsheuvel@ocmikz.nl .

Even rondkijken?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

Het team van Buitengewoon neemt je alvast mee.

Kindcentrum BuitenGewoon

 • Pr. Kennedyplein 2
 • 5171 BW Kaatsheuvel
 • Tel. 0416-282260 (Woudlopers) 0416-538439 (Duinpiepers) 0416-300985 (Watertrappers) 06-29606676 (Bosruiters)
 • buitengewoon@mikz.nl
 • Contact: Dorus de Kort

Openingstijden

 • KDV
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken