Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum BaLaDe

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Lotte Wintermans, wijkmanager kindcentrum BaLaDe: “Het kindcentrum kent een bijzondere samenwerking met drie partners: Kentalis, Prisma en Mikz. Het is onder ouders een populaire opvangplek. Een moeder vertelde me eens, dat zij en haar gezin niet wilden verhuizen omdat ze dit kindcentrum niet konden missen. Dat vond ik een heel mooi compliment.”

Gluren bij de buren

Voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar is kindcentrum BaLaDe een heel vertrouwde opvangplek. Hier sluiten kinderen vriendschappen en doen ze nieuwe ontdekkingen. Op ons kinderdagverblijf wisselen ook de kleinsten een stroom van kennis met elkaar uit. Ze verwonderen zich over elkaar en verleggen hun grenzen. Dat geeft hun steeds meer zelfvertrouwen. We willen zo goed mogelijk inspelen op de ontwikkeling van ieder kind en daarom hebben we een babygroep voor kinderen van 0 tot 2 jaar en een groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De groepen werken nauw met elkaar samen. Zo maken we de wereld van de baby’s steeds wat groter. Er is ook een peuterspeelzaal waar dagelijks kinderen opgevangen worden. Sinds de start van schooljaar 2019-2020 is een tweede peuterspeelzaal geopend. Daar worden maximaal 14 kinderen opgevangen, geopend van maandag t/m vrijdag. De samenwerking met de basisschool is intensief, want een soepele overgang voor de peuters vinden we belangrijk. Daarom spelen de oudste peuters maandelijks met de kleuters. Dat vinden ze hartstikke gezellig. Ze sluiten bijvoorbeeld aan bij het voorlezen of knutselen. Jaarlijks organiseren we een uitwisselingsproject met de school: op dat moment ondernemen de peuters en kleuters samen activiteiten. Naast contact met basisschool Baardwijk onderhouden we een nauwe samenwerking met Stichting Prisma en Kentalis.

Ontspannen voor en na school

De kinderen van de voorschoolse opvang (VSO) komen vanaf 7.30 uur bij ons binnen. Ze lezen een boekje of spelen een spelletje met één van de andere kinderen. Wij zorgen dat ze op tijd in de klas zitten. De buitenschoolse opvang (BSO) vangt kinderen op in de leeftijd van 4 tot 8 jaar van maandag t/m vrijdag. Zij sluiten aan bij een activiteit of kiezen er voor om te ontspannen met een boek. Voor de creatievelingen hebben we een atelier ingericht, waar de kinderen toneelstukjes instuderen en uitvoeren. Ook knutselen ze hier als echte kunstenaars, spelen ze met licht of timmeren ze zelf een werkje in elkaar met spijkers, hamers en allerlei andere toereikende materialen.

Ieder kind kan bij ons terecht

Al onze pedagogisch medewerkers kijken met veel belangstelling naar de ontwikkeling van de kinderen. We stimuleren de kleinere kinderen met open, ongevormde materialen tot spel. Spelen is leren en daar laten we de kinderen volop mee kennismaken. Alle peuters van de peuterspeelzaal bieden we de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VE) aan. Dit stimuleert de ontwikkeling van kinderen op speelse wijze. De thema's sluiten aan op de interesse en de leefwereld van de kinderen. Bij de peuters in de peuterspeelzaal werken twee beroepskrachten met groepen van maximaal veertien of zestien kinderen. In de kinderdagopvanggroep werken maximaal 3 beroepskrachten met maximaal 16 kinderen. De kinderen van de VSO en de BSO die al weer wat ouder zijn, kunnen altijd bij ons terecht: voor een verhaal dat ze aan ons kwijt willen of de ervaring die ze met ons willen delen. We vinden het belangrijk dat ze aansluiting vinden in de groep en zijn daar alert op. We zijn een warm team en staan behalve dicht bij de kinderen ook dicht bij de ouders.

Het is hier écht heel leuk

Ons kindcentrum bevindt zich in een multifunctioneel verzamelgebouw aan de Heermanslaan in Waalwijk. Het is hier altijd een gezellige drukte. De vertrekken zijn modern, ruim en licht en dat zorgt voor een prettig en open leefklimaat. De gezellige aula, moderne gymzaal, grote speelplaats én nabijgelegen voetbalveld maken van deze locatie een heus kinderparadijs. Behalve op de speelplaats en het voetbalveld spelen de kinderen ook op de buitenruimte die is aangelegd in samenwerking met de wijk. Hier is van alles te doen, want de natuurlijke materialen die hier liggen lokken het onderlinge spel uit. De kleinste kinderen beschikken over sfeervolle, eigen groepsruimten met diverse speelhoekjes en een eigen, ruimte op de buitenspeelplaats.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via waalwijkcentrum@ocmikz.nl

Kindcentrum BaLaDe

 • Balade 6
 • 5142 WX Waalwijk
 • Tel. 06-12749566 (Zeeleeuwen en Zeepaardjes) en 06-29699514 (Regenboogvisjes en Orka's)
 • balade@mikz.nl
 • Contact: Lotte Wintermans

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie.