Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Besoyen

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Irma Machielsen, wijkmanager kindcentrum Besoyen: “Ons kindcentrum zit in een heel mooi modern gebouw, waar volop voorzieningen zijn. Hier is een warm team met betrokken medewerkers aan het werk. Heel bijzonder is ook de wisselwerking met verzorgingstehuis Spoorwiel: we brengen regelmatig bezoekjes aan elkaar!”

Hier komen alle kinderen samen

Een fijne gedachte voor ouders met jonge kinderen: de basisschool en alle opvang onder één dak. Kindcentrum Besoyen biedt de soorten kinderopvang die het werkende ouders makkelijk maakt. In ons gebouw in Waalwijk-West vind je een peuterspeelzaal, een kinderdagopvang, voorschoolse opvang (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO).  
Voor de kinderen van 0 tot 4 jaar bestaan de kinderdagverblijfgroepen Berend Botje (0-2 jaar) en Dikkertje Dap (2-4 jaar). We merken dagelijks dat het samenspelen in een groep de belevingswereld van kinderen prikkelt: de kinderen verkennen elkaars mogelijkheden en verleggen hun grenzen. Kinderen in de peuterleeftijd bieden we Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), waarin hun ontwikkeling op speelse wijze wordt gestimuleerd. We onderhouden contact met de basisschool, want een goede samenwerking vinden we heel belangrijk. Naast ons gebouw staat verzorgingstehuis Spoorwiel. De bewoners van dit tehuis komen iedere twee weken op bezoek bij onze peuters. En wij gaan op onze beurt iedere twee weken bij hen langs, hartstikke gezellig!
De kinderen die naar ons toe komen voordat de school begint, spelen een spelletje met elkaar of lezen rustig een boek. Wij zorgen dat alle kinderen op tijd in het klaslokaal zitten. Ook tijdens de TSO en de BSO is er volop gelegenheid voor zowel deelname aan activiteiten als ontspanning: opvang is immers ook vrije tijd.

Ik kan al steeds meer

De activiteiten binnen het VVE-programma voor de peuters stemmen we af op aantrekkelijke thema's die de kinderen aanspreken. De thema's sluiten aan op de interesse en de leefwereld van het kind. Als pedagogisch medewerkers luisteren we naar het verhaal dat ieder kind ons probeert te vertellen. Hiervoor bieden we hen verschillende spelvormen aan. Spelenderwijs doen de kinderen nieuwe ontdekkingen en bouwen ze zelfvertrouwen op. Zo worden de kinderen steeds zelfstandiger. Voor de kinderen van de BSO komen we telkens met verrassende activiteiten. Iedere maandag, dinsdag en donderdag komt ook een professional in bewegen op bezoek, die met de kinderen in de gymzaal leuke en stoere oefeningen bedenkt.

Fijn, zo’n grote gymzaal!

Ons gebouw is in 2015 opgeleverd en heel herkenbaar vanwege de lichte en open ruimten. De groepen Berend Botje en Dikkertje Dap hebben ieder een eigen lokaal. Op woensdag en vrijdag spelen zij samen. De lokalen  kennen verschillende hoeken waarin zowel de allerkleinsten als de wat oudere kinderen heerlijk kunnen spelen en ontdekken, maar ook relaxen. In de hoeken die we hier hebben ingericht, gaan de kinderen helemaal op in hun fantasiewereld. De VSO en BSO hebben verschillende ruimten. Deze stellen ons in staat de kinderen een spetterend aanbod te bieden. We maken onder andere gebruik van de aula en de grote gymzaal op de eerste etage van het kindcentrum.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is te bereiken via het mailadres besoyen@ocmikz.nl .

Kindcentrum Besoyen

 • Van Duvenvoordestraat 15
 • 5141 BP Waalwijk
 • Tel. 0416-743120
 • besoyen@mikz.nl
 • Contact: Irma Machielsen

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken