SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Kindcentrum Bloemenoord

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Lotte Wintermans, wijkmanager kindcentrum Bloemenoord: “Dit kindcentrum biedt sinds 2019 alle soorten opvang onder één dak en dankzij de goede samenwerking met beide basisscholen biedt dat volop voordelen. Er is een warm team met betrokken medewerkers aan het werk. Deze medewerkers beleven echt plezier aan hun vak, de passie straalt er vanaf. Wat ik mooi vind om te zien, is dat ze veel oog hebben voor ieder kind.  

Wat is het hier gezellig!

In kindcentrum Bloemenoord vind je een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Een fijne plek, waar kinderen hun eerste vriendschappen sluiten. Ze verwonderen zich over elkaar en doen telkens nieuwe ontdekkingen. Dat is ook de kracht van een groep, waarin kinderen een stroom van kennis met elkaar uitwisselen. De peuterspeelzaal werkt met een programma voor voorschools educatie (VE). Op speelse wijze stimuleren we zo de ontwikkeling van kinderen. De activiteiten zijn gebaseerd op aantrekkelijke thema's die aansluiten op de interesse en de leefwereld van de kinderen. 

Daarnaast vind je in dit kindcentrum ook een kinderdagverblijf (voor kinderen van 0 tot 4 jaar) en een BSO (op maandag tot en met vrijdag voor 4 tot 8 jaar). In hetzelfde gebouw kunnen kinderen iedere schooldag vanaf half 8 terecht op de Voorschoolse Opvang (VSO). Op onze VSO laten we kinderen op een plezierige manier de tijd doorbrengen voordat school begint. Ze lezen een boekje of spelen een spelletje met één van de andere kinderen of de pedagogisch medewerkers.  

Doe maar met ons mee

Als pedagogisch medewerkers vinden we het heel belangrijk open te staan voor wat een peuter ons wil vertellen. We spelen in op de belevingswereld van de kinderen en passen daar spelvormen op aan. Samen werken we aan zelfstandigheid. Zo vinden de kinderen het leuk om te helpen bij het lappen van de ramen. Kinderen verleggen hun grenzen steeds meer en dat geeft hen zelfvertrouwen. De kennis van onze pedagogisch medewerkers wordt regelmatig bijgespijkerd met het volgen van een opleiding. We besteden veel zorg aan de ontwikkeling van de kinderen en werken samen met beide basisscholen, wat een goede doorstroming mogelijk maakt.

Hier ken ik het goed

De peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de VSO en BSO bevinden zich in fijne lichte ruimten. We hebben de inrichting afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Er zijn verschillende speelhoeken, zoals een knusse huishoek, een leeshoek en een bouwhoek. We werken op de peuterspeelzaal met wisselende thema’s en bij het wisselen van deze thema's passen we de inrichting van de hoeken, het spelmateriaal en de activiteiten steeds aan. Hierbij zijn we ook heel nieuwsgierig naar de inbreng van de kinderen.

Als het weer het toestaat, halen ze buiten een frisse neus tijdens de BSO. Even tijd voor het kwijtraken van wat fysieke energie! De buitenruimte is nog niet zo lang geleden helemaal opgeknapt. Hier hebben we echt ingespeeld op de groenbeleving van de kinderen: er is een speelkuil met houtsnippers en er zijn volop materialen die spel uitlokken, zoals een heuvel met een boomstam waar de kinderen overheen klimmen. Hier wordt echt ingespeeld op de fantasie van de kinderen, ze spelen allerlei spellen, bouwen boomhutten en doen verstoppertje.

Contact

Ben je enthousiast geworden over onze peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de VSO en de BSO? Dan horen we graag waar je interesse precies naar uitgaat. Je kunt op deze pagina gebruik maken van de optie ‘Inschrijven’ in het menu aan de bovenkant van deze pagina. Wil je eerst de pedagogische visie van Mikz' ontvangen? Stuur dan een berichtje naar klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres waalwijkcentrum@ocmikz.nl .

Even rondkijken?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

Het team van Bloemenoord neemt je alvast mee.

Kindcentrum Bloemenoord

 • Kastanjestraat 4
 • 5143 CZ Waalwijk
 • Tel. 06-23490008 (Bosfeeën) en 06-27235797 (VSO, Boselfen en Bosdraken)
 • bloemenoord@mikz.nl
 • Contact: Lotte Wintermans

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr