Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum De Carrousel

 • KDV
 • PSZ

Angelique Venrooij, wijkmanager De Carrousel: “Ons kindcentrum weet telkens weer iets extra’s te bieden. Zo krijgen de kinderen afwisselend peutergym, peuterdans of kinderyogalessen, echt zo ontzettend leuk!”

Veel vriendjes en vriendinnetjes

Bij kindcentrum De Carrousel verwelkomen we kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4  jaar. Zij zijn van harte welkom op onze peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. We zijn 52 weken per jaar open!

Voor de allerkleinsten hebben we een ‘Sensi babygroep’. Voor deze baby’s hebben we een prikkelarme, rustgevende omgeving gecreëerd. Daarnaast werken we op het kinderdagverblijf met een baby/dreumesgroep en peutergroepen. Samen kijken we welke groep het beste bij jouw kind past.

Een grote natuurlijke buitenruimte en zelf buiten slapen!

Kindcentrum De Carrousel biedt extra veel speelruimte aan de kinderen, zowel binnen als buiten,  De Carrousel maakt gebruik van vier units die door een tussendeur met elkaar verbonden zijn. Alle groepen hebben hun eigen ruimte, maar natuurlijk maken we tijdens het spelen wel eens een uitstapje naar één van de aangrenzende groepen of naar de grote hal. Bij mooi weer zetten we de buitendeuren open en kunnen kinderen vanuit de groepsruimte de aangrenzende besloten tuin inlopen. Hier kunnen ze zich volop uitleven. Regelmatig organiseren we een picknick. We hebben ook nog twee prachtige, grote en natuurlijk ingerichte buitenspeelplaatsen. Volop ruimte voor veel speelplezier in de zand/waterspeelplaats of tijdens het maken van een fietsrondje. En wist je dat de kinderen niet alleen buiten kunnen spelen, maar ook buiten kunnen slapen?

Springen, dansen, klauteren en rennen

Spelenderwijs leren kinderen hun mogelijkheden bij ons steeds beter kennen. Ze tasten hun omgeving af en doen telkens nieuwe ontdekkingen over zichzelf en over elkaar. Kinderen die zich in een groep bevinden, wisselen een stroom van kennis uit. Voor jou als ouder is het goed om te weten dat we ook peutergym aanbieden, in samenwerking met Topfysiotherapie Drunen. Zo stimuleren we de motorische ontwikkeling van peuters. In een cyclus van 4 weken oefenen we iedere keer een andere motorische vaardigheid bij peuters van 2 tot 4 jaar. Samen gaan ze bijvoorbeeld lekker springen, rollen, klauteren, draaien en rennen. Leuk: aan het einde van de vier lessen worden de kinderen beloond met een echt gymdiploma! Daarnaast krijgen de kinderen ook les van een yogadocent en bieden we peuterdans aan. En daar blijft het niet bij.   Zo zijn er telkens wisselende activiteiten. Het is een extra aanbod, waarvoor je als ouder niets extra’s betaalt.  

Samenwerking met de basisschool

We zijn ons maar al te goed bewust van de rol die we als pedagogisch medewerkers in de opvoeding van jouw kind mogen vervullen. We luisteren met respect en kijken met geduld wat ieder kind kan en daar sluiten we bij aan. We zijn daarbij heel attent op datgene wat in een kind leeft en wat een kind ons duidelijk wil maken. Dat kan met gebaren zijn, maar ook via eerste woordjes. Het is bijzonder om te zien hoe de kinderen zich stapje voor stapje bij ons verder ontwikkelen.  Aan de hand van verschillende thema’s bieden we een afwisselend programma aan. Zo bereiden we de kinderen voor op de basisschooltijd.  Met de oudste peuters nemen we regelmatig een kijkje bij basisscholen Olof Palme en De Duinsprong. Hier sluiten de kinderen bijvoorbeeld aan tijdens een speciale activiteit. Bij de afsluiting van een thema betrekken we regelmatig de ouders. We organiseren bijvoorbeeld een herfstactiviteit, of een zomerfeest. Bij de peuterspeelzaalgroep ‘Duinrakkers’ (voor kinderen van 2 tot 4 jaar) werken we met een VE-programma. 

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

Even rondkijken?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

Het team van de Carrousel neemt je alvast mee.

 

 

Kindcentrum De Carrousel

Openingstijden

 • KDV
 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken