Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Juliana van Stolberg

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Anja Geerts, wijkmanager kindcentrum Juliana van Stolberg: “Ons kindcentrum zit in een heel mooi modern gebouw, biedt alle soorten opvang onder één dak en dankzij de goede samenwerking met de basisschool biedt dat volop voordelen. Er is een warm team met betrokken medewerkers aan het werk. Zo maken ze een goede doorstroming mogelijk. De activiteiten zijn themagericht en sluiten aan op de gezamenlijke projecten”.

Alle opvang onder één dak

Kindcentrum Juliana van Stolberg is voor kinderen een feest van herkenning. Hier komen kinderen samen op de peuterspeelzaal, de kinderopvang, de voorschoolse opvang (VSO) en de buitenschoolse opvang (BSO). Dat gebeurt in samenwerking met basisschool Juliana van Stolberg. Tijdens de vakanties blijft onze opvanglocatie geopend. De TSO wordt verzorgd vanuit school, met de hulp van een coördinator van Mikz.
Met name de kleinsten op de peuterspeelzaal en de kinderopvang doen continu nieuwe ontdekkingen. Het samenzijn in een groep brengt voor hen een stroom van kennis met zich mee. Ze verkennen elkaars mogelijkheden en verwonderen zich over de indrukken en ervaringen die ze opdoen. De allerkleinsten op de kinderopvang van 0 tot 2 jaar vangen we op in de groep Lieveheersbeestjes. Als pedagogisch medewerkers stellen we alles in het werk om jouw kind hier een veilige omgeving te bieden. De dreumes-peutergroep Hommeltjes bestaat uit kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar en de peutergroep Koele Kikkers uit kinderen van 2 tot 4 jaar. Een leeftijd waarop kinderen heel veel leren. Ze gaan lopen, praten en steeds meer samenspelen met anderen. We bieden ze passende activiteiten bij deze ontwikkeling. Bij de peuterspeelzaalgroep ‘Okidoki’ (2 tot 4 jaar) werken we met een VE-programma. Op sommige momenten ontmoeten de peuters de kleuters van de basisschool en dat helpt om de overgang nog soepeler te laten verlopen.

Competente kinderen!

We vinden het belangrijk om in te spelen op de belevingswereld van de kleinsten en daar passen we onze spellen op aan. De kinderen worden steeds een beetje zelfstandiger, ook omdat we hen mee laten helpen bij het dekken van de tafel of het smeren van een boterham.
Voor de kinderen van de VSO en de BSO is er volop ruimte tot ontspanning en deelname aan activiteiten. We spelen samen en maken gebruik van een prachtige centrale keuken. Hier werken de grotere kinderen na schooltijd aan hun kookkunsten.

Klimmen en klauteren buiten en binnen

We maken gebruik van een prachtige nieuwbouw aan de Woeringenlaan. Hier is buiten aan de kleintjes gedacht in de vorm van een babyweide. En onze leer- en ontdektuin wordt een omgeving waar heel het kindcentrum gebruik van maakt. Hier hebben de kinderen alle gelegenheid om de natuur te ontdekken. Ook kunnen ze lekker klimmen en klauteren, op de grote boomstammen die in de moestuin liggen. De BSO maakt o.a. gebruik van de grote gymzaal en van de pannakooi achter op het plein.

Ontzorgen met Coffee2Go

Door de ouders is onze Coffee2Go hoek heel enthousiast ontvangen. Hier kun je na het brengen van jouw kind een gratis kopje koffie, cappuccino, thee of chocolademelk meenemen. Dat is handig, vooral wanneer je meteen weer doorrijdt naar je werk.  

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres jvs@ocmikz.nl .

 

Even rondkijken?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

Het team van Kindcentrum Juliana van Stolberg neemt je alvast mee.

 

Kindcentrum Juliana van Stolberg

 • Woeringenlaan 20
 • 5144 CJ Waalwijk
 • Tel. 06-31987417 (algemeen); 06-31987419 (Okidoki en Koele Kikkers); 06-31987418 (Lieveheersbeestjes en Hommeltjes); 06-20227473 (BSO)
 • julianavans@mikz.nl
 • Contact: Anja Geerts

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken