Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Koning Groen

 • BSO
 • KDV
 • VAK

Dorus de Kort, wijkmanager bij Kindcentrum Koning Groen: “Op ons kindcentrum ontdekken de kinderen samen de wereld. Ze zijn veel buiten en ontdekken samen de natuur in het buitenterrein en de omgeving.”

Laarsjes aan en naar buiten

Onze naam verraadt het al een beetje: bij kindcentrum Koning Groen brengen we heel veel tijd door in de buitenlucht. Dat geldt voor ons kinderdagverblijf en voor de basisschoolleerlingen die na schooltijd bij onze buitenschoolse opvang (BSO) aansluiten. Op woensdag en vrijdag worden zij opgevangen bij kindcentrum Villa Vlinderhof. Op onze locatie spelen de kinderen volop met elkaar, terwijl ze de natuur ontdekken. Iedere dag doen ze nieuwe indrukken op, die ze toetsen aan elkaar. Zo wisselen ze een stroom van kennis uit. Ook de kleinsten begrijpen na ieder bezoek aan ons kindcentrum weer een beetje meer. Dat geeft zelfvertrouwen!

Vies worden? Fijn toch!

Als pedagogisch medewerkers hechten we waarde aan het op laten groeien van kinderen in een groene omgeving. Slecht weer bestaat niet en vies worden mag bij ons. Samen trekken we er zo vaak mogelijk op uit. Laarzen en regenjasjes aan en daar gaan we! We geven de kinderen alle ruimte zichzelf te ontwikkelen. We spelen in op hun belevingswereld en bieden daar ongevormde en open materialen voor aan. De royale tuin en buitenspeelplaats gaan we samen met de kinderen nog verder inrichten. Dat doen we met een moestuin, het bouwen van hutten en een kweekkas. We kweken groenten en planten, maken zelf compost, maaien het gras en richten de bloementuin in. Voor de BSO-leerlingen komen we met afwisselende en aansprekende activiteiten.

Een heuse techniekwerkplaats

De kinderen zijn maar wat blij met de grote grasvelden aan de voor- en achterzijde van ons gebouw. Deze velden lenen zich uitstekend voor een speurtocht of een potje voetbal. Behalve natuur staat voor de leerlingen van de BSO ook techniek centraal. Dat is ook precies de reden dat we een techniekwerkplaats hebben ingericht. 

De kinderen maken gebruik van lichte en ruime groepsruimten. In het vroege voorjaar van 2019 is onze locatie verbouwd en uitgebreid, waardoor we nu ook beschikken over een ontdeklokaal met atelier, een kookstudio, een theaterruimte en een laboratorium, die zowel voor de kinderen op de dagopvang als voor die van de BSO  beschikbaar zijn. 

De peuters trekken zich na het buitenspelen terug in onze knusse huishoek, de bouwhoek, de leeshoek of ze doen proefjes in de uitdagende ontdekhoek of het atelier. Hier kunnen ze zich volop uitleven in hun spel.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf de pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via sprang@ocmikz.nl .

 

Even rondkijken bij de BSO?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

De kinderen van BSO Koning Groen nemen je alvast mee.

Kindcentrum Koning Groen

 • Mesdaglaan 2
 • 5161 VB Sprang-Capelle
 • Tel. 06-22448379 (Zachtgroen); 06-15617764 (Zilvergroen); 06-11664861 (Zeegroen); 06-57074919 (BSO Blad-Groen)
 • koninggroen@mikz.nl
 • Contact: Dorus de Kort

Openingstijden

 • BSO
 • KDV
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken