Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Maravilla

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Marloes Verdonschot, wijkmanager kindcentrum Maravilla: “De pedagogisch medewerkers werken volop samen met beide basisscholen. Zo maken ze een goede doorstroming mogelijk. De activiteiten zijn heel themagericht en sluiten aan op de projecten van de basisscholen.”

Samen ontdekken we de wereld!

Bij kindcentrum Maravilla ontdekken kinderen van 0 tot 4 jaar op speelse wijze de wereld met elkaar. Op het kinderdagverblijf slaapt, speelt en eet je kind volgens het eigen ritme, net zoals thuis. Hoe groter je kind wordt, hoe meer het gaat deelnemen aan de groepsactiviteiten. Zo ontstaat een vloeiende overgang naar onze BSO en naar de basisschool.

Voordat de scholen beginnen, kunnen kinderen bij ons terecht op de voorschoolse opvang (VSO). De kinderen spelen samen een spelletje of lezen een boek, waarna wij zorgen dat ze op tijd in het klaslokaal zitten. Ook de tussentijdse opvang (TSO) nemen wij voor onze rekening. Samen eten we onze boterhammen en bespreken we de indrukken van de afgelopen ochtend. Daarna wordt er natuurlijk volop gespeeld, totdat de school weer begint.

De leerlingen uit de onderbouw van 4 tot 7 jaar verzamelen zich na schooltijd in hetzelfde kindcentrum voor de BSO. Hier komen ze samen aan de grote stamtafels om wat te eten, drinken en kletsen. Daarna kunnen ze in verschillende ruimten aansluiten bij spetterende dagactiviteiten en mini-workshops. Die bieden de kinderen de mogelijkheid om net als thuis zelf te kiezen wat zij op welk moment willen doen. Opvangtijd is tenslotte vrije tijd.  

Vertel het maar hoor!

Als pedagogisch medewerkers spelen we spellen met de kleintjes van het kinderdagverblijf en bieden we open, ongevormde materialen aan die hen verwonderen, verbazen of inspireren. Spelenderwijs ontwikkelen ze zich samen met hun leeftijdsgenootjes. Experimenteren en ontdekken vinden we heel belangrijk: het helpt de kinderen steeds een stapje extra te zetten.

Tijdens het drinkmoment met de kinderen van de BSO mogen ze zelf aangeven wat zij die middag willen gaan doen. Voor de activiteiten op de BSO maken we gebruik van de expertise van professionals voor sport en spel en beeldende kunst. Natuurlijk is er ook volop ruimte om ‘gewoon’ vrij te spelen.

Heel veel speelhoeken

Buiten is hard gewerkt aan een uitdagende speelomgeving die er op gericht is om kinderen uit te dagen en de wereld op hun manier te laten ontdekken. Met een tuinarchitect en in samenwerking met de scholen is de buitenruimte opnieuw ingericht met onder meer een moestuin en een voeltuin. Het kinderdagverblijf is kleinschalig, met één groepsruimte. Deze heeft een sfeervolle, huiselijke uitstraling met een keukenhoek, bouwhoek en leeshoek. Er is ook een grondbox waar baby's veilig, maar toch dicht in de buurt en geïnspireerd door de peuters samen hun wereld kunnen ontdekken. Bovendien zijn er een aparte verschoonruimte, toiletjes en een apart slaapvertrek.
De groepsruimtes op de BSO kennen verschillende speelhoeken waar de kinderen zich rustig kunnen terugtrekken in hun eigen spel. Hier is een huishoek, bouwhoek en loungehoek. Voor de creatievelingen hebben we een atelier en een ontdekhoek. We knutselen, schilderen en spelen met de lichtbak. Kinderen die letterlijk de ruimte zoeken, gaan naar de grote buitenspeelplaats. Hier is volop ruimte om te bewegen en ravotten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om naar het nabij gelegen voetbalveldje te gaan.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum Maravilla? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is te bereiken via het mailadres vlijmen@ocmikz.nl .

Kindcentrum Maravilla

 • Kuijperlaan 2
 • 5252 BS Vlijmen
 • Tel. 0682308687(KDV Toverbloem); 0623135818(KDV Wonderbloem); 0682307298(BSO Boterbloem); 0682307971(BSO Lotusbloem); 0630039225(BSO Zonnebloem); 0657386976 BSO Goudsbloem) 0682362472 (BSO Fluitenkruid)
 • maravilla@mikz.nl
 • Contact: Marloes Verdonschot

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken