SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Kindcentrum Meerdijk

 • BSO
 • VSO
 • KDV

Anja Geerts, wijkmanager Kindcentrum Meerdijk: “Meerdijk is een oergezellige frisgroene locatie, waar de nadruk ligt op natuurbeleving en samen zorgen voor alles wat leeft. We zetten samen de bloemetjes buiten, plukken de roodste aardbei en speuren naar bijzondere vlinders. Kinderen leren hier wat gezond is voor henzelf én voor de omgeving!”

Een groene samenwerking bij Meerdijk!

Samen met de BSO en de basisschool is Kindcentrum Meerdijk tijdelijk gehuisvest aan de Alberdingk Thijmstraat in Waalwijk. Een tijdelijke plek waar naar hartenlust gespeeld kan worden tot het moment dat we samen, in 2024, naar het gloednieuwe Kindcentrum verhuizen aan de Frans Halslaan.
Bij Meerdijk werken we vanuit een klein, bevlogen team. Iedere maandag-, dinsdag- en donderdag bieden we dagopvang voor peuters en buitenschoolse opvang in de leeftijd van 2 tot en met 8 jaar. Opvang nodig voor schooltijd? Elke schooldag verwelkomen we kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, op onze voorschoolse opvang. Op woensdagen en vrijdagen spelen de kinderen van de BSO bij Kindcentrum Juliana van Stolberg.
De dagopvang biedt ook een Voorschoolse Educatie (VE) programma, waarin we de ontwikkeling van kinderen op speelse wijze stimuleren.

We doen het groen, hier én straks in het nieuwe pand

Onze pedagogisch professionals vinden het belangrijk dat het de kinderen aan niets ontbreekt en dat ze zich thuis voelen. Betrokkenheid tonen en luisteren naar de verhalen van de kinderen, staan dan ook centraal.
Bij Kindcentrum Meerdijk zijn wij vooral buiten te vinden en deinen we mee op het ritme van de natuur en de seizoenen. Er is een grote tuin waar van alles te ontdekken valt. Zo verbinden we kinderen meer met de natuur. Bewust omgaan met onze omgeving en gezonde voeding is bij ons tevens een aandachtspunt. We scheiden samen met de kinderen het afval en eten biologisch verantwoorde lekkernijen! We onderhouden een moestuintje en we maken regelmatig iets lekkers van onze eigen gekweekte groenten en fruit. Leuk, lekker en leerzaam!

Buiten en binnenspel

Dat wat buiten wordt waargenomen wordt binnen voortgezet in o.a. een leeshoek, een huis-en bouwhoek en een ontdekhoek waar vergrootglazen, trechters, bakjes en een lichttafel de mogelijkheid geven de wonderen van de natuur te bekijken of er een nieuwe activiteit aan te verbinden.

Staat je kind al te trappelen?

Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen vooraf, indien je dat wilt, de 'pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Neem dan contact op met de afdeling Klantadvies via Telefoonnummer: 0416-369 660 of ons contactformulier. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres meerdijk@ocmikz.nl

Kindcentrum Meerdijk

 • Alberdingk Thijmstraat 25
 • 5144 SJ Waalwijk
 • Tel. 06-19001561, Eekhoorns 06-13889406
 • meerdijk@mikz.nl
 • Contact: Anja Geerts

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Even binnenkijken