SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Kindcentrum Teresia

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Irma Machielsen, wijkmanager kindcentrum Teresia: “Op dit kinderdagverblijf leren de kinderen ontzettend veel van elkaar: ze bevinden zich in een verticale groep van 0- tot 4-jarigen. We maken regelmatig een uitstapje naar de bibliotheek, waar we pal naast zitten. Hier mogen de kinderen zelf boekjes uitzoeken en lekker lezen.”

Alle kinderen samen op één gezellige plek

Bij kindcentrum Teresia vind je alle soorten opvang. In het gerenoveerde schoolgebouw aan de Wilhelminastraat is behalve een basisschool ook een peuterspeelzaal gevestigd, net als een kinderdagverblijf, een voorschoolse opvang (VSO) en een buitenschoolse opvang (BSO). We zijn vijf dagen per week open en sinds april 2019 ook in de schoolvakanties. Peuters kunnen vijf ochtenden per week op de peuterspeelzaal terecht. Kinderen ontwikkelen zich volop, leren iedere dag weer bij en wisselen een stroom van kennis met elkaar uit. Dat is voor ons prachtig om te zien. Het is één van de grote voordelen van samenzijn in een groep. Ze verkennen elkaars mogelijkheden, doen elkaar na en verleggen zo hun grenzen. Dat geeft hen steeds meer zelfvertrouwen. De kinderen van de VSO komen ’s ochtends vanaf 7.30 uur naar ons en lezen een boekje of spelen een spelletje. Wij zorgen dat ze op tijd in het klaslokaal zitten. Tijdens het eten een cracker bespreken we de afgelopen ochtend. De kinderen krijgen tijd om hun verhaal te doen en terug te blikken op de opgedane indrukken. We zien de BSO als vrije tijd. Kinderen mogen deelnemen aan een activiteit of zelf kiezen wat ze graag willen doen.

Een uitdagende speelplek

In oktober 2020 is locatie opnieuw ingericht en aangekleed. Naast het 'bekende speelgoed' bieden we vooral ongevormde materialen aan om de fantasie en zintuigen van de kinderen zoveel mogelijk te prikkelen. Onze pedagogisch medewerkers spelen in op de belevingswereld van de kinderen. Dat doen we spelenderwijs, waardoor de kinderen steeds meer ervaring opdoen en zich de wereld eigen maken. Hierbij begeleiden we de kinderen naar een beetje zelfstandigheid, door hen bijvoorbeeld mee te laten helpen met het smeren van hun boterham en het dekken van de tafel. Voor de peuters vanaf twee jaar werken we met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VE), dat hen voorbereidt op het basisonderwijs. Diezelfde betrokkenheid tonen we bij de kinderen van de VSO en de BSO. Er is regelmatig overleg met de leerkrachten van de basisschool, wat een goede doorstroming mogelijk maakt. De thema’s waar we mee werken, stemmen we af met de basisschool. We laten de kinderen bijvoorbeeld werken met het thema ‘circus’, zodat ze zelf stukjes mogen bedenken. 

Een bekende vertrouwde omgeving

We beschikken we over een grote gymzaal. Daar zijn de kinderen maar wat blij mee. Hier kunnen ze volop spelen en deelnemen aan sportieve activiteiten. We maken gebruik van één grote knusse ruimte, waar behalve de kinderen van de peuterspeelzaal en de kinderdagopvang ook de kinderen van de BSO samenkomen. Daarom voelt de omgeving voor alle kinderen heel vertrouwd. Het buitenterrein biedt tevens volop mogelijkheden. In Oktober 2020 is er een start gemaakt met de heraanleg van de buitenruimte om meer natuurlijke speelruimte te creëren. Een buitenruimte waar kinderen weer in contact komen met de natuur. Hier wordt geklommen en geklauterd en is alle ruimte om te ontdekken en te verwonderen. Het feit dat we middenin het centrum van Waalwijk zitten, vinden ouders een groot voordeel. De ligging is immers heel centraal.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf de pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is te bereiken via het mailadres besoyenteresia@ocmikz.nl .

Kindcentrum Teresia

 • Wilhelminastraat 6
 • 5141 HK Waalwijk
 • Tel. 06-29806083
 • teresia@mikz.nl
 • Contact: Irma Machielsen

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Even binnenkijken