Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Tierelantijn

 • BSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Louise Strijk, wijkmanager kindercentrum Tierelantijn: “Het is een prachtige locatie, met buiten volop speelmogelijkheden. We hebben een eigen speelplaats waar de kinderen kunnen ravotten. Het park beschouwen we als onze achtertuin, heel erg fijn. Het is een mooi plaatje, met de kinderen die genieten in de buitenlucht." 

Eén grote ontdekkingstocht

In kindcentrum Tierelantijn vinden kinderen een vertrouwd, tweede thuis. Hier ontdekt jouw kind spelenderwijs steeds meer van de wereld, samen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. De groepsdynamiek waarin je kind zich bevindt, zorgt telkens voor nieuwe inzichten. Kinderen leren continu, door elkaar na te apen en door elkaars fantasie te prikkelen. Ze zoeken naar verklaringen en vinden die door simpelweg op ontdekkingstocht te gaan. In een groep werken kinderen iedere dag aan hun ontwikkeling. Hier sluiten ze hun eerste vriendschappen en inspireren en accepteren ze elkaar. Door op deze manier samen te werken, werken kinderen ook aan hun zelfvertrouwen. Er is een aparte babygroep, naast een groep voor dreumesen, twee groepen voor peuters en een peuterspeelzaalgroep. Is je kindje 1 jaar oud? Dan kijken we samen of de babygroep of juist de dreumesgroep het meest geschikt is.  

Ik heb weer wat geleerd!

Als leidsters van kindcentrum Tierelantijn stimuleren we de nieuwsgierige kant van de kleintjes. We kijken nauwkeurig waar de mogelijkheden van ieder kind liggen en sluiten hierbij aan. Spelen staat voor ons gelijk aan leren. Door samen te experimenteren en te oefenen schept iedere dag weer nieuwe kansen. Dat geldt ook voor het stimuleren van de zelfredzaamheid van kinderen: we helpen hen steeds wat zelfstandiger te worden, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, het smeren van brood en het dekken van de tafel. Aan de hand van thema’s bereiden we de kinderen voor op hun basisschooltijd. Daarvoor gebruiken we materialen zoals prentenboeken, een schootboek en echte materialen uit het dagelijkse leven. Daarnaast draagt het Voorschoolse Educatie (VE) programma op onze peuterspeelzaal Elfenvallei bij aan een soepele overgang naar de basisschool.

Een soepje brouwen in de speelkeuken

Een speelrijke omgeving helpt kinderen bij het afleggen van hun ontdekkingstocht. Op de babygroep maken we gebruik van speelgoed dat alle zintuigen prikkelt en uitdaagt tot het doen van nieuwe ontdekkingen. Voor de wat grotere kinderen maken we in de keukenhoek bijvoorbeeld gebruik van materialen die variëren van kopjes tot pannen en van schorten tot tafelkleden. In de potten in de keuken verzamelen we kastanjes, pastafiguurtjes en dennenappels. Hier kunnen de kinderen een smakelijke soep van brouwen! Daarnaast is er een ruimte die wordt gebruikt om lekker in te kunnen bewegen, ontmoeten, dansen, peutergymmen, feestjes te vieren en te spelen in de hoeken.

Ook buiten de muren van ons gebouw kunnen de kinderen volop spelen. Het uitgestrekte en autovrije park biedt dan ook volop mogelijkheden. Onder hetzelfde dak, maar met een eigen ingang huist BSO Alles Kids.

Welk spelletje zal ik vandaag op de BSO gaan spelen?

Is jouw kind tussen de 4 en 7 jaar oud? Dan is hij of zij voor en na schooltijd van harte welkom bij de voorschoolse opvang (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO) Alles Kids in kindcentrum Tierelantijn. We vinden het belangrijk dat kinderen de dag rustig beginnen. Vanaf 7.30 uur druppelen ze bij ons binnen en vanaf dat moment kletsen ze bijvoorbeeld met hun leeftijdsgenootjes, leggen ze een puzzel of lezen ze een boek. Vanzelfsprekend zorgen we dat ieder kind op tijd in het klaslokaal aanwezig is. Na afloop van een schooldag krijgen de kinderen alle ruimte elkaar op te zoeken en eventueel samen een activiteit te ondernemen. Op woensdag en vrijdag vangen we ook kinderen op in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Voor deze kinderen komen we met andere spelactiviteiten en workshops. De kinderen geven zelf aan bij welke workshop ze graag aansluiten. We stimuleren de samenwerking tussen kinderen en de manier waarop zij elkaars fantasie prikkelen. Bij ons hebben ze tevens de ruimte bij te praten over de indrukken die ze hebben opgedaan en verder te praten over de lesstof die is behandeld. We werken niet met een vaste groepsindeling. Wat ons betreft is opvangtijd ook vrije tijd en daarom kiezen de kinderen zelf wat ze willen gaan doen. Tot het maken van die keuzes zijn ze volgens ons heel goed in staat. De verschillende ruimten, onze spetterende dagactiviteiten en mini-workshops bieden in ieder geval volop spelmogelijkheden.

Lekker creatief en sportief bezig zijn

Vanuit ons vaste team van pedagogisch medewerkers voelen we ons nauw verbonden aan deze locatie en de kinderen die naar ons toe komen.  Tussen BSO en kinderdagverblijf onderhouden we nauw contact. De groepsdynamiek houden we in de gaten, want we vinden het belangrijk dat ieder kind zich op zijn of haar gemak voelt. We zijn graag creatief bezig met de kinderen en laten hen volop meehelpen zodat ze leren zelfstandig te worden.  

Een heel fijn uitgestrekt park

We bevinden ons op loopafstand van basisschool De Bussel. In het uitgestrekte en autovrije park waarin ons kindcentrum zich bevindt kunnen kinderen volop rennen, klimmen en ravotten. De binnenspeelzaal en de grote buitenspeelplaats zijn speciaal voor de kinderen van de BSO.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail naar klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres vlijmen@ocmikz.nl .

Even rondkijken?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

Het team van Tierelantijn neemt je alvast mee.

Kindcentrum Tierelantijn

 • Mgr van Kesselstraat 27B
 • 5251 AW Vlijmen
 • Tel. 06-82052448 (Boomhut) / 06-82046442 (Junglegrot) / 06-82053167 (Kabouterbos) / 06-82053076 (Berenboot) / 06-44850326 (PSZ Elfenvallei en BSO)
 • tierelantijn@mikz.nl
 • Contact: Louise Strijk

Openingstijden

 • BSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken