Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Tierelantijn

 • KDV
 • PSZ
 • BSO

Yvette van der Burgt-Bedaux, wijkmanager kinderdagverblijf Tierelantijn: “Op dit kinderdagverblijf wordt praktisch ingespeeld op de voordelen van een dorp: regelmatig maken de kinderen een uitstapje naar één van de winkels of de bibliotheek. Het is een mooi plaatje, met de kinderen die genieten in de buitenlucht.”

Eén grote ontdekkingstocht

In kinderdagverblijf Tierelantijn vinden kinderen een vertrouwd, tweede thuis. Hier ontdekt jouw kind spelenderwijs steeds meer van de wereld, samen met zijn of haar leeftijdsgenootjes. De groepsdynamiek waarin je kind zich bevindt, zorgt telkens voor nieuwe inzichten. Kinderen leren continu, door elkaar na te apen en door elkaars fantasie te prikkelen. Ze zoeken naar verklaringen en vinden die door simpelweg op ontdekkingstocht te gaan. In een groep werken kinderen iedere dag aan hun ontwikkeling. Hier sluiten ze hun eerste vriendschappen en inspireren en accepteren ze elkaar. Door op deze manier samen te werken, werken kinderen ook aan hun zelfvertrouwen. Er is een aparte babygroep, naast een groep voor dreumesen, twee groepen voor peuters en een peuterspeelzaalgroep. Is je kindje 1 jaar oud? Dan kijken we samen of de babygroep of juist de dreumesgroep het meest geschikt is.

Ik heb weer wat geleerd!

Als leidsters van kinderdagverblijf Tierelantijn stimuleren we de nieuwsgierige kant van de kleintjes. We kijken nauwkeurig waar de mogelijkheden van ieder kind liggen en sluiten hierbij aan. Spelen staat voor ons gelijk aan leren. Door samen te experimenteren en te oefenen schept iedere dag weer nieuwe kansen. Dat geldt ook voor het stimuleren van de zelfredzaamheid van kinderen: we helpen hen steeds wat zelfstandiger te worden, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, het smeren van brood en het dekken van de tafel. Aan de hand van thema’s bereiden we de kinderen voor op hun basisschooltijd. Daarvoor gebruiken we materialen zoals prentenboeken, een schootboek en echte materialen uit het dagelijkse leven. Daarnaast draagt het Voorschoolse Educatie (VE) programma bij aan een soepele overgang naar de basisschool.

Een soepje brouwen in de speelkeuken

Een speelrijke omgeving helpt kinderen bij het afleggen van hun ontdekkingstocht. Op de babygroep maken we gebruik van speelgoed dat alle zintuigen prikkelt en uitdaagt tot het doen van nieuwe ontdekkingen. Voor de wat grotere kinderen maken we in de keukenhoek bijvoorbeeld gebruik van materialen die variëren van kopjes tot pannen en van schorten tot tafelkleden. In de potten in de keuken verzamelen we kastanjes, pastafiguurtjes en dennenappels. Hier kunnen de kinderen een smakelijke soep van brouwen! Daarnaast is er een ruimte die wordt gebruikt om lekker in te kunnen bewegen, ontmoeten, dansen, peutergymmen, feestjes te vieren en te spelen in de hoeken.

Ook buiten de muren van ons gebouw kunnen de kinderen volop spelen. Het uitgestrekte en autovrije park biedt dan ook volop mogelijkheden. Onder hetzelfde dak, maar met een eigen ingang huist BSO Alles Kids. We hebben een eigen buitenspeelterrein en maken regelmatig een uitstapje naar het park dat aan het terrein grenst.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kinderdagverblijf? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail naar klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres vlijmen@ocmikz.nl .

Even rondkijken?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

Het team van Tierelantijn neemt je alvast mee.

Kindcentrum Tierelantijn

 • Mgr van Kesselstraat 27B
 • 5251 AW Vlijmen
 • Tel. 073-5114398
 • tierelantijn@mikz.nl
 • Contact: Yvette van der Burgt-Bedaux

Openingstijden

 • KDV
 • PSZ
 • BSO
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken