Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Villa Vlinderhof

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK

Marthe van Berkel, wijkmanager kindcentrum Villa Vlinderhof: “De kinderen van de peuterspeelzaal en de oudste peuters van het kinderdagverblijf zoeken elkaar steeds meer op. Dat is mooi om te zien. Dit kindcentrum biedt alle soorten opvang onder één dak en dankzij de goede samenwerking met de basisschool biedt dat volop voordelen.”

Ik ken hier al heel veel kinderen!

Kinderopvang, peuterspeelzaal, voorschoolse opvang (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO): Kindcentrum Villa Vlinderhof op Landgoed Driessen biedt het allemaal. Ondanks de grootte van het kindcentrum is een hele sfeervolle en knusse ruimte gecreëerd. We hebben kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en op de peuterspeelzaal verwelkomen we kinderen die 2 tot 4 jaar oud zijn. Deze kinderen zijn heel nieuwsgierig en leergierig en het samenzijn in een groep bevordert deze competenties. Je ziet dat kinderen elkaar nadoen en op basis van nieuwe indrukken hun grenzen verleggen. Door samen te spelen, werken de kinderen aan hun grove en fijne motoriek. Ook leren ze steeds beter te luisteren en zich te concentreren. Basisschool Villa Vlinderhof bevindt zich in hetzelfde gebouw. De kinderen van de dagopvang en de peuterspeelzaal blijven dus in dezelfde vertrouwde omgeving zodra ze de basisschoolleeftijd bereiken. De leerlingen van de VSO en de BSO vinden bij ons een fijne plek om hun vrije tijd door te brengen. Om 7.30 uur verwelkomen wij de kinderen van de vso. We zorgen dat ze op tijd in het klaslokaal zitten, voordat ’s ochtends de les begint.

Spelenderwijs ontdekken we steeds meer

We werken intensief samen met OBS Villa Vlinderhof. Op deze manier helpen we kinderen nog beter met de start van hun basisschooltijd. Daarvoor maken we ook gebruik van de Voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Als pedagogisch medewerkers vinden we het belangrijk om te luisteren naar het verhaal dat een kind ons te vertellen heeft. Dat begint al bij de allerkleinsten op de kinderopvang. Gedurende hun ontwikkeling kijken we wat het kind kan en daar sluiten we bij aan. Spelenderwijs ontdekken de kinderen steeds meer: ze experimenteren en oefenen er op los. Wij reiken hen die mogelijkheden aan en gebruiken daarvoor zo veel mogelijk open, ongevormde materialen. In de peutergroepen werken we met de VVE-methode Peuterplein, die hen voorbereidt op de basisschooltijd.
Ook voor de kinderen van de VSO en de BSO maken we het gezellig. Opvangtijd is voor hen immers ook vrije tijd. We bieden hen verschillende activiteiten waaruit ze kunnen kiezen. In de gymzaal van de basisschool waar we gebruik van mogen maken, komt regelmatig een beweegspecialist met de kinderen sporten. Natuurlijk kunnen ze zich ook terugtrekken voor wat ontspanning.

Ik kan hier van alles doen

We zijn heel trots op de manier waarop kinderopvang en onderwijs elkaar op deze prachtige locatie ontmoeten. Het kinderdagverblijf mag gebruik maken van een grote, extra gang. De baby’s vangen we op in een veilige, warme omgeving waar zij heerlijk kunnen spelen en ontdekken. In de peutergroepen zijn verschillende uitdagende hoeken gecreëerd. Hier kunnen de kinderen lekker bouwen, spelen in de huishoek of rustig een puzzeltje doen aan tafel. Ook de hoeken voor de buitenschoolse opvang zijn bijzonder leuk, afwisselend en uitdagend ingericht. En op de BSO is er de mogelijkheid voor een warme maaltijd voor de kinderen.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf de pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres sprang@ocmikz.nl .

Kindcentrum Villa Vlinderhof

 • Cornelis Verhoevenstraat 25
 • 5146 DD Waalwijk
 • Tel. 0416-336564 (Rotsvlinders); 0416-313165 (Zijdevlinders); 0416-745128 (Maanvlinders); 0416-745129 (Rupsen); 0416-745125 (Heidevlinders); 0416-538438 (BSO)
 • villavlinderhof@mikz.nl
 • Contact: Marthe van Berkel

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken