Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum WereldWijs

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • VAK

Nienke Fenn, wijkmanager kindcentrum WereldWijs: “Ons kinderdagverblijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. De ruimtes zijn opnieuw ingericht en afgestemd op onze pedagogische visie. Ook de peuters van peuterspeelzaal 't Opstapje hebben hier een warm nestje gekregen. Samen met OBS de Groene Bogen bieden we ieder kind, iedere dag speel- en leerervaringen in een prettige huiselijke sfeer. Het team van ons kindcentrum werkt hier met plezier en bevlogenheid iedere dag aan bij. Daar ben ik supertrots op en gun ik ieder kind!”

Ik leer van andere kinderen

Bij kindcentrum WereldWijs verwelkomen we kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Zij zijn van harte welkom op ons kinderdagverblijf, onze voorschoolse opvang (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO). WereldWijs huist samen met OBS de Groene Bogen in het kindcentrum. We bieden de kinderen alle ruimte ontdekkingen te doen en een stroom van kennis met elkaar uit te wisselen. Dat is het grote voordeel van meerdere groepen kinderen met elkaar samen laten spelen. Waar zij hun eigen mogelijkheden zien, merken zij ook de mogelijkheden op van andere kinderen.

De dag begint vroeg op WereldWijs: om 7.30 uur zien we de eerste kinderen van de VSO al binnendruppelen. We zorgen dat ze op tijd weer in het klaslokaal zitten. Na schooltijd sluiten de kinderen van de BSO weer bij ons aan. Ook kunnen de kinderen van de BSO zich aanmelden voor een warme maaltijd.


Een kijkje bij de ‘grote’ kinderen

Als pedagogisch medewerkers zijn we ons bewust van de rol die we in de opvoeding van jouw kind vervullen, vooral bij de allerkleinsten. Met veel geduld en respect luisteren we naar datgene wat een kind ons wil vertellen. Dat kan met gebaren zijn, maar ook via eerste woordjes. Het is bijzonder om te zien hoe de kinderen zich stapje voor stapje bij ons verder ontwikkelen. Op deze ontwikkeling spelen we in met spelvormen en spelmateriaal. Samen maken we de kinderen ook steeds wat zelfstandiger, bijvoorbeeld door samen brood te smeren, aan te kleden en om te gaan met conflicten en teleurstellingen. De thema’s stemmen we, waar mogelijk, af met de basisschool om zo een doorgaande leerlijn te creëren. Een heel leuk ‘huisdier’, de nieuwsgierige ‘Raai de Kraai’ helpt ons een handje. Hij is de boombewoner van ons kindcentrum.

De kinderen van de BSO mogen na schooltijd eerst even wat eten en drinken. Hierna kiezen ze zelf uit ons activiteitenaanbod: we organiseren iedere dag spetterende activiteiten en mini-workshops.


We hebben hier echt veel ruimte

Voor onze groepen maken we gebruik van sfeervolle ruimtes. Deze zijn getransformeerd tot gezellige, eigentijdse opvangruimten met aparte slaapvertrekken voor de jongste kinderen. In iedere ruimte hebben we huiselijke speelhoeken ingericht, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Hier kunnen ze rustig een boekje lezen, bouwen met de blokken, spelen met de poppen of ontdekkingen doen met de lichtbak. Voor kinderen tot 4 jaar maken we gebruik van een speciale buitenspeelruimte. In die ruimte vinden ze een zandbak, spannende verstopplaatsen, een uitdagende kruipheuvel en een fietsroute over hobbelige paadjes.  

De BSO-kinderen trekken zich na schooltijd terug in onze knusse loungehoek en de huishoek of ze zitten gezellig samen aan een grote stamtafel om te eten, knutselen of een spelletje te spelen. Hoe groter de kinderen, hoe meer behoefte er is aan bewegingsruimte. Daarom hebben we ook een keuken waar ze zich kunnen toeleggen op eigengemaakte gerechten of baksels. Daarnaast kan bij mooi weer lekker worden buiten gespeeld op het schoolplein van de basisschool. Is het slecht weer, dan zijn de aula en de gymzaal natuurlijk een prima alternatief.


Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

 

 

Kindcentrum WereldWijs

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken