Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Zanddonk

 • PSZ
 • BSO
 • VSO

Anja Geerts, wijkmanager kindcentrum Zanddonk: “De hechte band die de pedagogisch medewerkers met de kinderen hebben, is heel mooi om te zien. Hier is echt volop aandacht voor het individuele kind.”

Peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang

Kindcentrum Zanddonk is vanaf januari 2020 gevestigd in de nieuwbouw van de basisscholen Van der Heijden en Pater van der Geld en staat bekend om haar gezellige en herkenbare opvangplek voor kinderen. We heten kinderen welkom op onze locatie voor voorschoolse (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO) bij Beestenboel. Daarnaast spelen de peuters van peuterspeelzaal Kiekeboe in het kindcentrum. Dit zorgt voor een vertrouwde overgang voor de peuters zodra ze doorstromen naar de basisschool. De naschoolse opvang voor basisschoolleerlingen van 4-8 jaar is iedere maandag, dinsdag en donderdag geopend. Op woensdag en vrijdag gaan we op bezoek bij kindcentrum Juliana van Stolberg. Zodra de kinderen bij ons binnenkomen, laten we ze lekker bewegen. Dat is immers belangrijk na een dag school. De kinderen bepalen zelf aan welke activiteit ze willen deelnemen.  

Doe maar mee met ons

Op peuterspeelzaal Kiekeboe werken we vanuit een klein, enthousiast team. We gebruiken dagritmekaarten, die de kinderen veiligheid en houvast bieden. Het zorgt ervoor dat de kinderen precies weten hoe een ochtend of middag verloopt. De peuterspeelzaal biedt een Voorschoolse Educatie (VE) programma waarin we de ontwikkeling van kinderen op speelse wijze stimuleren. Het centrale figuurtje binnen de thema's is onze huisgenoot 'Raai de Kraai'. Hij heeft iedere dag iets nieuws te vertellen en legt alles uit aan de peuters. Dat is handig en het stimuleert ook nog eens de taalontwikkeling van de peuters.

Het lokaal van de peuters bestaat uit verschillende speelhoeken zoals een knusse huishoek, een leeshoek en een bouwhoek. Bij het wisselen van de thema's passen we de inrichting van de hoeken, het spelmateriaal en de activiteiten steeds aan. Dit doen we samen met de kinderen. Het liefst spelen de kinderen buiten, waar ze genieten van de buitenruimte. De ouders van de kinderen nodigen we graag uit om eens een ochtend of middag op de peuterspeelzaal door te brengen. Je bent ook van harte welkom om met ons mee te gaan op een uitstapje: naar de kinderboerderij bijvoorbeeld, of de supermarkt.

Kinderen stromen door van de peuterspeelzaal naar basisschool Van der Heijden of naar de Pater van der Geld school. Met beide basisscholen onderhouden we nauw contact en vindt volop afstemming plaats.

Dit voelt vertrouwd!

Voor veel kinderen is het inmiddels een moment om naar uit te kijken: de overgang naar school en de buitenschoolse opvang! Na schooltijd komen de kinderen bij de BSO weer in hun vertrouwde ruimte. Ze worden opgevangen door medewerkers die ze kennen van hun tijd bij de peuterspeelzaal. Uit school eten en drinken de kinderen samen en vervolgens gaan ze voor deelname aan activiteiten in groepjes uiteen. Ze maken plezier en de pedagogisch medewerker volgt de kinderen in hun activiteiten en biedt de begeleiding die ze nodig hebben. Op de mooie grote buitenspeelplaats kunnen ze heerlijk klimmen, klauteren of een balletje trappen.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons kindcentrum? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres zanddonk@ocmikz.nl.

Even rondkijken?

Schermafbeelding 2020 05 12 om 09.52.16

Het team van Zanddonk neemt je alvast mee.

 

Kindcentrum Zanddonk

 • Mendelssohnstraat 59
 • 5144 GE Waalwijk
 • Tel. 06-13073987
 • zanddonk@mikz.nl
 • Contact: Anja Geerts

Openingstijden

 • PSZ
 • BSO
 • VSO
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie.