SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Kindcentrum Belle Fleur

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ

Janneke Scheij, wijkmanager kindcentrum Belle Fleur: “Dit kindcentrum werkt met een enthousiast team dat zorgt voor een warme, huiselijke sfeer waarin kinderen volop aandacht krijgen. Doordat Belle Fleur samen met ’t Palet deel uitmaakt van een kindcentrum, leggen we een veilige basis en kunnen kinderen hier letterlijk en figuurlijk groeien.”

Kijk eens wat ik al kan!

Kindcentrum Belle Fleur bestaat uit een kinderdagverblijf (De Duizendpootjes, De Sprinkhanen en De Meikevers), een peuterspeelzaal (De Bijtjes), een VSO en een BSO en bevindt zich in de multifunctionele accommodatie Caleidoscoop. Hier is ook basisschool ’t Palet gevestigd, waardoor de omgeving voor alle kinderen heel vertrouwd voelt. Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal verwelkomen kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en de kinderen op de VSO en BSO zijn 4 tot 12 jaar oud. Tussen 7.30 en 18.30 is het kindcentrum geopend.
Op ons kindcentrum doen de kinderen samen telkens nieuwe ontdekkingen. Hier krijgen ze alle ruimte hun nieuwsgierige en leergierige aard te laten zien. Ze sluiten hun allereerste vriendschappen, doen kennis op en brengen op een ontspannen manier de dag door. Thema’s zoals dans, muziek en bewegen stellen de kinderen in staat zich op verschillende manieren uit te drukken. Spelenderwijs bouwen de kinderen op deze manier steeds meer zelfvertrouwen op: ze zijn trots op zichzelf!
Kinderen zitten vol met ideeën en dat is ook precies de reden dat we het activiteitenaanbod van bijv. de BSO afstemmen op de interesses van de kinderen. Het activiteitenaanbod is heel divers: kinderen komen in beweging tijdens de sportieve workshops en laten hun creativiteit zien tijdens de workshops waarin wordt geknutseld.

Een huiselijke sfeer

Vanuit onze rol als pedagogisch medewerksters luisteren we aandachtig naar datgene wat een kind ons wil vertellen. We vinden het belangrijk om te kijken naar wat een kind kan en daar sluiten we bij aan. Spel staat gelijk aan leren en dat zie je terug in ons werk. Tijdens de spellen die we samen met de kinderen spelen, benoemen we namelijk emoties en leermomenten. De kinderen worden steeds een beetje zelfstandiger. We stimuleren deze ontwikkeling door hen bijvoorbeeld mee te laten helpen met het dekken van de tafel of het smeren van een boterham. Van ouders krijgen we regelmatig enthousiaste reacties op de huiselijke sfeer. Dat vinden we heel leuk om te horen. Voor het verzorgingsmoment van de kinderen bijvoorbeeld, nemen we echt even de tijd. Een sterke onderlinge band vinden we belangrijk. Het peuterarrangement loopt als een rode draad door de dag. Met dit arrangement bereiden we de kinderen voor op hun basisschooltijd.De lijnen tussen de leerkrachten van de basisschool en ons als pedagogisch medewerkers zijn kort. De stof waarin de kinderen les krijgen, verweven we zo veel mogelijk met de spellen en de activiteiten die we voor de kinderen op de BSO organiseren. 

Rennen en ravotten

Kindcentrum Belle Fleur is een feest van herkenning voor kinderen. Dat is precies waar we naar streven, de ruimte moet voor hen immers aanvoelen als een ‘tweede thuis’. De hoeken in de dagopvang en de peuterspeelzaal hebben allemaal een eigen thema. Zo gaan de kinderen in de keukenhoek aan de slag met het bereiden van een lekkere ‘maaltijd’ met de kastanjes, dennenappels en macaroni die ze in de pannen tegenkomen. Een keukenschort voor en roeren maar! In de snoezelruimte is alle gelegenheid tot lekker ontspannen en in de leeshoek dromen de kinderen weg bij een spannend verhaal. De huishoek weet de kinderen telkens te prikkelen en te stimuleren. Deze hoek verandert iedere keer op basis van een specifiek thema. Tijdens het thema Kunst bijvoorbeeld, vinden de kinderen hier verf en pencelen. Ook leggen we hier boeken neer die bij het onderwerp aansluiten. Voor de rust- en verschoonmomenten zijn er aparte slaapvertrekken en sanitaire ruimten. Het materiaal op het kinderdagverblijf nodigt de kinderen uit creatief te zijn en hun fantasie te prikkelen. Heel blij zijn de kinderen ook met de grote inpandige speelhal, waar ze hun energie kwijtraken met rennen, ‘autorijden’ en groepsspelletjes. En als het weer het toelaat, is er de kindvriendelijke buitenpatio om te rennen en ravotten.
De ruimtes voor de kinderen op de BSO hebben we in samenspraak met ’t Palet ingericht. Hierdoor is  een leuke mix tussen onderwijs en ruimte voor ontspanning ontstaan. De kinderen maken gebruik van de grote en de kleine gymzaal en natuurlijk van het schoolplein. Extra handig is het keukentje uit één van de lokalen dat we gebruiken voor kookworkshops.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar kindcentrum Belle Fleur? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf de pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via vlijmen@ocmikz.nl .

 

 

Kindcentrum Belle Fleur

 • Paulus Potterstraat 3
 • 5251 NK Vlijmen
 • Tel. 06-31987428 (Sprinkhanen), 06-31987429 (Duizendpootjes), 06-82138462 (Bijtjes), 06-20506664 (Meikevers) en 06-22695463 (BSO)
 • bellefleur@mikz.nl
 • Contact: Janneke Scheij

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • KDV
 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Even binnenkijken