Ontdek jouw wereld met Mikz

PSZ De Bengelenbak

 • PSZ

Marloes Verdonschot, wijkmanager peuterspeelzaal De Bengelenbak: “Kinderen die de Bengelenbak bezoeken krijgen  op speelse wijze een extra taalaanbod aangeboden. De peuters vinden het leuk om met woorden bezig te zijn. Op deze manier werken we al vroegtijdig aan het terugdringen van een mogelijke (taal)achterstand.” 

Ik leer hier elke dag 

Peuterspeelzaal De Bengelenbak deelt een prachtig nieuw gebouw met de BSO en met BS de Dromenvanger en SBO de Leilinde. Het pand is omgeven door een uitdagende, groene en avontuurlijke buitenspeelruimte. Fijn, zo dichtbij school! De oudste peuters nemen af en toe een kijkje in de klas bij de kleuters. Dit maakt de overgang naar de kleuterklas soepeler als ze 4 jaar worden.  
 
Peuters brengen een plezierige tijd door op de peuterspeelzaal. Het is er sfeervol en huiselijk. Door het uitdagende spelaanbod in de diverse hoeken leren kinderen kennis maken met allerlei materialen en begrippen. Ze leren er iedere dag weer iets nieuws. Samen zingen ze in de kring, praten over het thema en verleggen grenzen tijdens hun spel in de hoeken. Ze dagen elkaar uit en werken op die manier aan hun zelfvertrouwen. Twee dagdelen per week komen de kinderen naar de peuterspeelzaal. Alle ochtenden van de werkweek zijn we geopend. 

Hier worden kleine stappen groot 

We stimuleren de kinderen tot spel en bedenken activiteiten die aansluiten bij hun belevingswereld. Ieder kind is anders en vraagt om een eigen benadering. Daar houden we rekening mee. We oefenen, experimenteren en ontdekken. De kinderen worden steeds een stukje zelfredzamer door hen bijvoorbeeld mee te laten helpen met het aan- en uitkleden of het snijden van het fruit. We bieden alle peuters Voor- en Vroegschoolse Educatie (VE) aan. Uitdagende thema's sluiten aan op hun interesse en belevingswereld. We stemmen deze af met basisschool De Dromenvanger. Een aantal keren per jaar sluiten de oudste peuters aan bij een themavoorstelling in samenwerking met de basisschool. Zo worden kleine stappen steeds groter! Spontaan en ongedwongen werken de kinderen op deze manier toe naar de basisschool. 

Spelen kan binnen én buiten 

Alle speelhoeken op de peuterspeelzaal hebben een eigen thema. De kinderen knutselen in de knutselhoek en spelen een rollenspel in de huishoek. De hoogste torens worden gebouwd in de bouwhoek. Het is fijn dat ze in een herkenbare omgeving verblijven waar ze zich thuis voelen. Juist daarom zorgen we ervoor dat alle dingen hun eigen plek hebben. Buiten maken we gebruik van een grote buitenruimte met veel groen en een zandbak waar we heerlijke taartjes bakken. Even de benen in beweging zetten kan op de fiets of de trapauto. Weer of geen weer, we spelen hier naar hartenlust!  

Indicatie 

Kinderen met een dreigende ontwikkelingsachterstand wordt de mogelijkheid geboden vanaf 2,5 jaar vier dagdelen naar de peuterspeelzaal te komen. Dat gebeurt op basis van een doelgroepindicatie van het consultatiebureau. 

Contact 

Ben je nieuwsgierig geworden naar peuterspeelzaal De Bengelenbak? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via heusden@ocmikz.nl . 

PSZ De Bengelenbak

 • Kasteellaan 40
 • 5156 CJ Heusden
 • Tel. 06-30571990
 • bengelenbak@mikz.nl
 • Contact: Marloes Verdonschot

Openingstijden

 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken