Ontdek jouw wereld met Mikz

PSZ De Bengelenbak

 • PSZ

Marloes Verdonschot, wijkmanager peuterspeelzaal De Bengelenbak: “Kinderen die naar de Bengelenbak komen, reiken we op speelse wijze een extra taalaanbod aan. De peuters vinden het leuk om met woorden bezig te zijn. Op deze manier werken we al vroegtijdig aan het terugdringen van een mogelijke (taal)achterstand.”

Ik leer hier elke dag

Peuterspeelzaal De Bengelenbak bevindt zich in een heel kinderrijke omgeving. Samen met BSO Timpantee zitten we gevestigd in basisschool de Dromenvanger. De oudste peuters nemen af en toe een kijkje in de klas bij de peuters. Dit maakt de overgang naar de kleuterklas soepeler als zij 4 jaar worden. 

De tijd die kinderen doorbrengen op peuterspeelzaal De Bengelenbak is leerzaam en vooral erg gezellig. De peuters zoeken elkaar op, doen ontdekkingen en leren spelenderwijs waartoe ze in staat zijn. Opgroeien is ontdekken. Iedere dag staat in het teken van plezier maken en grenzen verleggen. De kinderen dagen elkaar uit en werken op die manier aan hun zelfvertrouwen. Gedurende twee dagdelen komen de kinderen naar onze peuterspeelzaal. Alle ochtenden van de werkweek zijn we geopend.

Doe maar mee met ons

In ons werk als pedagogisch medewerksters stimuleren we de kinderen tot spel. We bedenken activiteiten die aansluiten bij hun belevingswereld. Ieder kind is anders en vraagt om een eigen benadering. Daar houden we rekening mee. We oefenen, experimenteren en ontdekken. De kinderen worden steeds een stukje zelfredzamer en daar letten we op door hen bijvoorbeeld mee te laten helpen met het aan- en uittrekken van kledingstukken of het smeren van de boterham. Alle peuters van de peuterspeelzaal bieden we de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VE) aan. Dit stimuleert de ontwikkeling van kinderen op speelse wijze. De thema's sluiten aan op de interesse en de leefwereld van de kinderen. We stemmen deze af met basisschool De Dromenvanger. Een aantal keer per jaar sluiten de oudste peuters aan bij een themavoorstelling in samenwerking met de basisschool. Zo worden kleine stappen steeds groter! Op spontane wijze werken de kinderen op deze manier toe naar de basisschool.

Spelen doen we binnen en buiten

Alle speelhoeken op de peuterspeelzaal kennen een eigen thema. De kinderen knutselen er op los in de knutselhoek en spelen vadertje en moedertje in de huishoek. Het is fijn dat ze in een herkenbare omgeving verblijven, daar voelen ze zich thuis. Juist daarom ook zorgen we ervoor dat alle dingen hun eigen plek hebben. Buiten maken we gebruik van een grote speelplaats met zandbak waar het heerlijk taartjes bakken is. Even de benen in beweging zetten kan natuurlijk ook: lekker fietsen of crossen met de trapauto. De kinderen zijn dol op het vele buitenmateriaal dat hier is te vinden. Dankzij de grote buitenruimte kunnen ze daar naar hartenlust mee spelen.

Indicatie

Kinderen met een dreigende ontwikkelingsachterstand wordt de mogelijkheid geboden vanaf 2,5 jaar vier dagdelen naar de peuterspeelzaal te komen. Dat gebeurt op basis van een doelgroepindicatie van het consultatiebureau.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar peuterspeelzaal De Bengelenbak? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via heusden@ocmikz.nl .

PSZ De Bengelenbak

 • Kasteellaan 40
 • 5156 CJ Heusden
 • Tel. 06-30571990
 • bengelenbak@mikz.nl
 • Contact: Marloes Verdonschot

Openingstijden

 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!