Ontdek jouw wereld met Mikz

PSZ Grote Ikke

 • PSZ

Ankie en Marijke, pedagogisch medewerkers bij peuterspeelzaal Grote Ikke: “Het is zo fijn werken met de peuters hier in de school. We hebben een fijn licht lokaal en hele korte lijnen met de leerkrachten van de kleuterklas. Zo wordt de stap voor de kinderen heel klein en vloeit de overgang natuurlijk over.”

Ik leer hier elke dag

Peuterspeelzaal Grote Ikke bevindt zich in een kinderrijke omgeving in het mooie dorpje Haarsteeg. In het complex is namelijk ook de Lambertusschool gevestigd. 
De tijd die kinderen doorbrengen op deze knusse en geborgen peuterspeelzaal is leerzaam en vooral erg gezellig. De peuters zoeken elkaar op, doen ontdekkingen en leren spelenderwijs waartoe ze in staat zijn. Opgroeien is ontdekken. Iedere dag staat in het teken van plezier maken en grenzen verleggen. De kinderen dagen elkaar uit en werken op die manier aan hun zelfvertrouwen. Op twee dagdelen komen de kinderen naar onze peuterspeelzaal.

Doe maar mee met ons

In ons werk als pedagogisch medewerksters stimuleren we de kinderen tot spel. We bedenken thema’s en activiteiten die aansluiten bij hun belevingswereld. Ieder kind is anders en vraagt om een eigen benadering. Daar houden we graag rekening mee. We oefenen, experimenteren en ontdekken. De kinderen worden steeds een stukje zelfredzamer door hen bijvoorbeeld mee te laten helpen met het aan- en uittrekken van kledingstukken, het opruimen van speelgoed of ophangen van de eigen jas. Activiteiten en thema’s sluiten aan op de interesse en de leefwereld van de kinderen Soms stemmen we dit af met de Lambertusschool. De ene keer gaat dat over een seizoensgebonden thema, maar het kan ook een thema zijn wat op een bepaald moment erg leeft bij de kinderen. Een aantal keer per jaar sluiten de peuters aan bij een activiteit in samenwerking met de basisschool. Zo worden kleine stappen steeds groter! Op spontane wijze werken de kinderen op deze manier toe naar de basisschool.

Spelen doen we binnen en buiten

Alle speelhoeken op de peuterspeelzaal kennen een eigen thema. De kinderen knutselen er op los in de knutselhoek en spelen een rollenspel in de huishoek. Het is fijn dat ze in een herkenbare omgeving verblijven, daar voelen ze zich thuis. Juist daarom ook zorgen we ervoor dat alle dingen hun eigen plek hebben. Buiten maken we gebruik van een grote speelplaats met een fijne zandbak en gaan vaak samen met de kleuters van de school naar buiten. Even de benen in beweging zetten en lekker fietsen of crossen. 

Iedere dag een ‘hulpje’

Om de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel te geven maken we de dagindeling voor hen zichtbaar via dagritmekaarten. Het dagelijkse ‘hulpje’ (iedere keer een ander kind) heeft een héle belangrijke taak: Samen met de ‘juf’ kijkt hij of zij mee op de kaarten en zet de knijper op het kaartje wat past bij het moment van de dag. Dat kan zijn; zitten in de kring, buiten spelen, opruimen, fruit eten, een liedje zingen of een activiteit doen. Als we naar buiten gaan transformeert het ‘hulpje’ zomaar in een buschauffeur. De lange ketting die de kinderen samen vasthouden als ze buiten gaan spelen wordt dan de bus en de chauffeur bepaalt wanneer iedereen in mag stappen. Samen komen we dan veilig op de plaats van bestemming aan!

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar peuterspeelzaal Grote Ikke? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Neem daarvoor contact op met klantadvies door het contactformulier in te vullen op de website www.mikz.nl/contact/. Onze oudercommissie is bereikbaar via vlijmen@ocmikz.nl .

PSZ Grote Ikke

 • Mari van Eschstraat 2
 • 5254 JE Haarsteeg
 • Tel. 06-82136827
 • groteikke@mikz.nl
 • Contact: Janneke Scheij

Openingstijden

 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken