SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Kindcentrum Holder den Bolder

 • PSZ
 • BSO
 • VAK

Dorus de Kort, wijkmanager kindcentrum Holder den Bolder: “De BSO en de peuterspeelzaal hebben een enthousiast en stabiel team. We werken samen met basisscholen de Brug en De Veste. Spelenderwijs bereiden we de peuters voor op de overgang naar de basisschool. Na school kunnen schoolkinderen heerlijk bijkomen van een intensieve schooldag en hun vrije momenten vertoeven in een fantastische uitdagende BSO ruimte!"

Jippie BSO tijd! 
Na school even uitrusten én spelen in een fijne huiselijke omgeving! Dat kan in onze kleinschalige BSO-ruimte in het Waspikse Cultureel centrum Den Bolder. Er zijn superleuke activiteiten om samen met vrienden te beleven. Hier kun je structureel workshops volgen, lekker proeven, eten en koken aan het kookeiland of een creatieve expressieve activiteit ondernemen. En wie nog geen zin heeft in actie, trekt zich rustig even terug met een spelletje of een boekje op de chillbank. Kinderen van 4-12 jaar zijn hier, in de groenen buitenruimte én in de ruimte van de peuterspeelzaal, 4 dagen in de week van harte welkom om een plezierige gezellige naschoolse tijd te beleven.

Fijn spelen in de peuterspeelzaal 
Bij de peuterspeelzaal van het kindcentrum sluiten kinderen hun allereerste vriendschappen. Hier krijgen kinderen vanaf 2 jaar alle ruimte zich te verwonderen en de wereld te ontdekken. Van jongs af aan proberen zij zich op eigen wijze uit te drukken. We dansen, knutselen en maken muziek. De peuters zien en leren veel van elkaar. Doordat kinderen steeds meer mogelijkheden ontdekken, krijgen ze meer zelfvertrouwen. Dat zorgt voor een stevige basis. In onze lichte groepsruimte maken we gebruik van uitdagende speelhoeken. De peuters spelen met veel plezier in de knusse huishoek of in de bouwhoek. In onze groene buitenspeelplaats spelen we in de grote zandbak, fietsen of steppen een rondje en spelen met ballen en stoepkrijt. De bibliotheek in het pand geeft een extra stimulans bij het voorlezen van en luisteren naar mooie verhalen. Als we er op uit gaan, genieten we samen van een gezellige picknick of een frisse herfstwandeling! 

Iedere dag is weer anders 
We vinden het belangrijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen en spelen daarop in. Iedere dag is anders, vanuit een vaste herkenbare dagstructuur. Peuters van Holder den Bolder stromen veelal door naar Christelijke basisschool De Brug of RK basisschool De Veste. We werken met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VE), een programma dat kinderen op speelse wijze voorbereidt op de basisschool.

Contact 
Ben je nieuwsgierig geworden naar onze peuterspeelzaal of BSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen vooraf, indien je dat wilt, de pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een bericht via het contactformulier op deze website. Onze oudercommissie is bereikbaar via mailadres waspik@ocmikz.nl .

Kindcentrum Holder den Bolder

 • Schoolstraat 19
 • 5165 TR Waspik
 • Tel. Peuterspeelzaal 06-51974446 BSO 06-29770197
 • holderdenbolder@mikz.nl
 • Contact: Dorus de Kort

Openingstijden

 • PSZ
 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Even binnenkijken