Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Holder den Bolder

 • PSZ
 • BSO
 • VAK

Dorus de Kort, wijkmanager kindcentrum Holder den Bolder: “Onze peuterspeelzaal kent een stabiel team dat volop samenwerkt met basisscholen de Brug en De Veste. Spelenderwijs bereiden we de kinderen voor op de overgang naar de basisschool. Na de herfstvakantie 2022 kunnen ook na school kinderen worden opgevangen in een fantastische uitdagende BSO groep!"

Peuterspeelzaal én BSO

Bij de peuterspeelzaal van kindcentrum Holder den Bolder sluiten kinderen hun allereerste vriendschappen. Hier krijgen kinderen alle ruimte hun nieuwsgierige en leergierige aard te laten zien. Op onze peuterspeelzaal doen kinderen inzichten op en testen ze deze. Het is geweldig om te zien hoe ze zich van jongs af aan proberen uit te drukken. Vanaf tweejarige leeftijd doen ze dat behalve op verbale wijze ook door te dansen, te knutselen en muziek te maken. Wij juichen dit van harte toe. De peuters verwonderen zich over elkaar en wisselen een stroom van kennis uit, een hele leerzame periode! Doordat kinderen steeds meer mogelijkheden ontdekken, krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen en dat zorgt voor een stevige basis. Terwijl ze lekker spelen, bouwen ze verder aan hun competenties. 

Nu ook een BSO groep

Na school een fijne plek om te zijn én te spelen! In onze BSO in het Waspikse Cultureel centrum zijn genoeg uitdagingen om samen met vrienden een leuke workshop te volgen, lekker te koken aan het kookeiland, een creatieve expressieve activiteit te beleven of je even terug trekken met een spelletje of een boekje. Kinderen van 4-12 jaar kunnen hier 4 dagen in de week een prettige gezellige tijd beleven.

Iedere dag is weer anders

In ons contact met kinderen vinden we het belangrijk aan te sluiten bij hun belevingswereld. We kijken waartoe een kind in staat is en spelen daarop in. Iedere dag is anders. Wat wel altijd terugkomt, zijn spellen en activiteiten in het. We merken dat kinderen hiermee volop kennis opdoen. Experimenteren, ontdekken en oefenen staan centraal. Hierbij horen ook de handvatten die we kinderen aanreiken om steeds zelfstandiger te worden, bijvoorbeeld bij het aan en uit doen van de jassen en schoenen en naar het toilet gaan. Peuters van Holder den Bolder stromen veelal door naar Christelijke basisschool De Brug of RK basisschool De Veste. We werken met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VE), een programma dat kinderen op speelse wijze voorbereidt op de basisschool.

Ontdekken en verwonderen

In onze lichte binnenruimten in cultureel centrum Den Bolder maken we gebruik van verschillende speelhoeken. De kinderen spelen naar hartenlust in de knusse huishoek en in de bouwhoek. De materialen waar we gebruik van maken zijn vaak ongevormd en dat prikkelt de fantasie. Zo zijn er kastanjes, knijpers en boomstammetjes te vinden waarvan kinderen zelf een creatie maken. We maken ook volop gebruik van onze buitenruimte, waar de kinderen spelen in de grote zandbak, kunnen fietsen en steppen en kunnen spelen met ballen en stoepkrijt. We vinden het ook leuk om de kinderen te verrassen en daarbij gebruik te maken van de mogelijkheden die het cultureel centrum ons biedt. Daarom gaan we wel eens luisteren naar een 'senioren-blaasconcert'. Ook de bibliotheek in het pand geeft een extra stimulans bij het voorlezen en luisteren naar mooie verhalen. Van een gezellige picknick, een frisse herfstwandeling of kijken naar mooie tuinen in de buurt kunnen we samen ook erg genieten.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze peuterspeelzaal of BSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een bericht via het contactformulier op deze website. Onze oudercommissie is bereikbaar via mailadres waspik@ocmikz.nl .

Kindcentrum Holder den Bolder

 • Schoolstraat 19
 • 5165 TR Waspik
 • Tel. Peuterspeelzaal 06-51974446 BSO 06-29770197
 • holderdenbolder@mikz.nl
 • Contact: Dorus de Kort

Openingstijden

 • PSZ
 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken