Ontdek jouw wereld met Mikz

PSZ Japie Krekel

 • PSZ

Marthe van Berkel, wijkmanager peuterspeelzaal Japie Krekel: “Japie Krekel is voor de peuters écht een tweede thuis. De locatie is niet zo groot en daardoor heel sfeervol en gezellig. De mooie buitenruimte waar de kinderen hier gebruik van kunnen maken, is ook echt een top plek.”

Al spelend met mijn vriendjes ben ik heel veel aan het leren

Verwonderen, inspireren en verbazen. Dat gebeurt volop bij peuterspeelzaal Japie Krekel. Hier krijgen kinderen van 2 tot 4 jaar de ruimte ontdekkingen te doen en zich over nieuwe mogelijkheden te verbazen. Dat is het mooie van samenzijn in een groep met leeftijdsgenootjes: kinderen wisselen een stroom van kennis met elkaar uit. Vijf ochtenden per week én op maandagmiddag, vangen wij je kind hier op. De peuterspeelzaal bereidt de kinderen voor op de basisschool, wij maken die overgang zo soepel mogelijk. Hiervoor werken we tevens met een programma van voor- en vroegschools educatie (VVE) onder de naam ‘Peuterplein’. Daarmee stimuleren we de ontwikkeling van kinderen op een speelse wijze. De activiteiten zijn gebaseerd op aantrekkelijke thema's die aansluiten op de interesse en de leefwereld van jouw kind.

Ook de ouders mogen met ons mee op stap

Voor ons staat spel gelijk aan leren en daarom stimuleren we de kinderen volop spellen te doen, met ons en met elkaar. We laten kinderen oefenen, experimenteren en ontdekken. De thema’s waar we mee werken, passen we aan op de belevingswereld van de kinderen. Hun inbreng vinden we heel belangrijk. Daarmee lokken we nieuwe stappen in hun ontwikkeling uit. Ouders betrekken we bewust bij de belevingen van hun peuter. Je bent van harte welkom eens een ochtend of een middag bij te wonen. Dan zie je hoe enthousiast de peuters deelnemen aan een thema. Ook sluiten ouders regelmatig aan bij onze uitstapjes: ze gaan mee naar de supermarkt, maken een herfstwandeling of brengen met ons een bezoek aan de bibliotheek. De betrokkenheid van ouders is voor ouder, kind en medewerker erg belangrijk. Onze peuters van Japie Krekel stromen vaak door naar basisscholen De Vrijhoeve en De Rank of de Groenewegenschool in Werkendam. We bereiden de peuters graag voor op het basisonderwijs en willen een soepele overgang mogelijk maken. Daarom vindt afstemming en overleg plaats met de scholen, op het moment dat jouw kind de overstap maakt naar het basisonderwijs.

Even mijn energie kwijtraken

Onze centrale ruimte en speelzaal zijn ruim en licht en helemaal afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Er zijn verschillende speelhoeken, zoals een knusse huishoek, een leeshoek en een bouwhoek. Klimmen, klauteren, struinen en ravotten: De peuters vinden het heerlijk om te bewegen. Bij Japie Krekel kan dat allemaal. Het royale buitenterrein is een prima plek om te spelen, leren en ontdekken.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze peuterspeelzaal? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres sprang@ocmikz.nl .

 

PSZ Japie Krekel

Openingstijden

 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie.