Ontdek jouw wereld met Mikz

PSZ Peuterpan

 • PSZ

Pedagogisch medewerkers bij peuterspeelzaal Peuterpan: “Het is zo fijn werken met de peuters hier in de school. Iedere dag is anders, maar voor de peuters steeds heel herkenbaar door het aanbieden van een vast dagritme. Als we koffie halen gaat er altijd een helpend handje mee, zo kennen de peuters de school al goed voordat ze daar zelf gaan starten.”

Samen leren we elke dag

Peuterspeelzaal Peuterpan bevindt zich in kinderrijke woonwijk de Vijfhoeven in een frisse gemoderniseerde ruimte van kindcentrum Maravilla. De tijd die kinderen doorbrengen op deze knusse en geborgen peuterspeelzaal is leerzaam en vooral erg gezellig. De peuters zoeken elkaar op, doen ontdekkingen en leren spelenderwijs waartoe ze in staat zijn. Iedere dag staat in het teken van plezier maken en grenzen verleggen. De kinderen dagen elkaar uit en werken op die manier aan hun zelfvertrouwen. Het lokaal ligt naast de kleuterklassen van basisschool de Wilgen en in hetzelfde gebouw als BS de Vijfhoeven. Met grote regelmaat wordt het kleutergymlokaal gebruikt voor uitdagende klimactiviteiten. Ongelofelijk wat de peuters al zelf kunnen!

Activiteiten en thema’s

We stimuleren de kinderen tot spel via een VE programma met herkenbare thema’s en activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld. Omdat school met Schatkist werkt stemmen we de thema’s op elkaar af. In die activiteiten komen verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod.  We beginnen elke dag met de kring, eten samen fruit, begroeten elkaar en bespreken welke dag het is en wat we gaan doen. We zingen herkenbare liedjes als we gaan eten of gaan opruimen. Speciale dagritmekaarten met herkenbare plaatjes zorgen voor een houvast voor de kinderen. 

Ieder kind wordt gezien!

Achter elke activiteit die we met de kinderen doen zit een doel. Die doelen zijn gericht op een brede ontwikkeling van ieder kind. We vinden het belangrijk dat iedere peuter goed in beeld is en dat ze zich in een eigen tempo en op een eigen manier kunnen ontwikkelen. 

Spelen in de hoeken

De speelhoeken binnen kennen een eigen thema. De kinderen knutselen er op los in de knutselhoek, spelen een rollenspel in de huishoek en bouwen de hoogste torens in de bouwhoek. De zogenaamde wisselhoek kleurt mee met ieder seizoen en thema. Het is fijn dat ze in een herkenbare omgeving verblijven, daar voelen ze zich thuis. Juist daarom zorgen we ervoor dat alle dingen hun eigen plek hebben.

Bevorderen van de taal- en sociaal emotionele ontwikkeling

Bij Peuterpan is taalaanbod een belangrijk onderdeel van de dag. Op verschillende manieren wordt de taal/spraakontwikkeling bevorderd bij de peuters. Het goed beheersen van de taal maakt hen sociaal emotioneel sterker en zorgt o.a.  voor een vloeiende overgang naar de basisschool. Er zijn korte lijnen met de IB’er van school, het consultatiebureau, een logopedist en zelfs met een fysiotherapeut. Alles natuurlijk in overleg met ouders.

Actieve ouders

Net als op school hebben we bij Peuterpan ook betrokken en actieve ouders. Zo is de jaarlijkse carnavalsoptocht een terugkerend festijn waar jong en ‘oud’ van geniet. Samen met ouders versieren we dan de bolderkarren. Ook het jaarlijkse uitstapje aan de bibliotheek doen we graag samen. Wil je als ouder een keer meedraaien op de groep dan ben je ook van harte welkom!    

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar peuterspeelzaal Peuterpan? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Neem daarvoor contact op met klantadvies door het contactformulier in te vullen op de website  www.mikz.nl/contact/                                                                            

Onze oudercommissie is bereikbaar via heusden@ocmikz.nl .

PSZ Peuterpan

 • Van Limburg Stirumlaan 2
 • 5252 AW Vlijmen
 • Tel. 06-82121063
 • peuterpan@mikz.nl
 • Contact: Marloes Verdonschot

Openingstijden

 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken