Ontdek jouw wereld met Mikz

PSZ 't Opstapje

 • PSZ

Paula en Kiras, twee vertrouwde gezichten bij peuterspeelzaal ‘t Opstapje: “Het is zo fijn werken met de peuters hier in Wereldwijs. Iedere dag is anders, maar voor de peuters steeds heel herkenbaar door het aanbieden van een vast dagritme.  Fijn dat we in school ‘huizen’, dan wordt de stap naar de kleuterklas heel klein en verloopt de overgang op een natuurlijke manier.”

Samen leren we elke dag

Peuterspeelzaal ‘t Opstapje bevindt zich sinds zomer 2022 in kindcentrum Wereldwijs in een huiselijke en uitdagende ruimte voor peuters, grenzend aan de avontuurlijke buitenruimte. Ook vanuit Elshout is deze locatie makkelijk bereikbaar. De tijd die kinderen doorbrengen op deze knusse en geborgen peuterspeelzaal is leerzaam en vooral erg gezellig. De peuters zoeken elkaar op, doen ontdekkingen en leren spelenderwijs waartoe ze in staat zijn. Iedere dag staat in het teken van plezier maken en grenzen verleggen. De kinderen dagen elkaar uit en werken op die manier aan hun zelfvertrouwen. Op vijf dagdelen is onze peuterspeelzaal geopend.

Doe maar mee met ons

We stimuleren de kinderen tot spel. We werken o.a. met een VE programma met herkenbare thema’s en activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld en bij de schoolthema’s. In die activiteiten komen verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod.  We beginnen elke dag met de kring, eten samen fruit, begroeten elkaar en bespreken welke dag het is en wat we gaan doen. Speciale dagritmekaarten met herkenbare plaatjes zorgen voor een houvast voor de kinderen.

We zijn vaak buiten en doen graag ‘groen’

Basisschool Wereldwijs schenkt veel aandacht aan natuurlijk buitenspel. Voor kinderen tot 4 jaar maken we gebruik van een speciale buitenspeelruimte. In die ruimte vinden ze een zandbak, spannende verstopplaatsen, een uitdagende kruipheuvel en een fietsroute over hobbelige paadjes.  

Spelen in de hoeken

De speelhoeken binnen kennen een eigen thema. De kinderen racen met de auto’s in de autohoek, spelen een rollenspel in de huishoek en bouwen de hoogste torens in de bouwhoek. In de leeshoek lezen we graag een boekje of trekken ons even terug. Het is fijn dat de peuters in een herkenbare omgeving verblijven, daar voelen ze zich thuis. Juist daarom zorgen we ervoor dat alle dingen hun eigen plek hebben. 

Bevorderen van de taal- en sociaal emotionele ontwikkeling

Bij ‘t Opstapje is taalaanbod een belangrijk onderdeel van de dag. Op verschillende manieren wordt de taal/spraakontwikkeling bevordert bij de peuters. Kinderen die dit extra nodig hebben kunnen 2 keer extra per week komen. Het goed beheersen van de taal maakt hen sociaal emotioneel sterker en zorgt voor een vloeiend ‘opstapje’ naar de basisschool.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar peuterspeelzaal ‘t Opstapje? We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Neem daarvoor contact op met klantadvies door het contactformulier in te vullen op de website www.mikz.nl/contact/ Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

PSZ 't Opstapje

 • Beukstraat 13
 • 5151 ZK Drunen
 • Tel. 06-82126253
 • opstapje@mikz.nl
 • Contact: Nienke Fenn

Openingstijden

 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken