SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

Kindcentrum De Rode Loper

 • PSZ
 • BSO
 • VSO

Dorus de Kort, wijkmanager De Rode Loper: “Deze locatie is voor kleine kinderen een hele fijne, knusse plek. Het bieden van stabiliteit staat centraal. Er is volop contact met de basisscholen, waardoor de doorstroming vanaf de peuterspeelzaal zo soepel mogelijk verloopt.”

Hier is altijd wel iets leuks te doen

In dienstencentrum De Rode Loper bevindt zich peuterspeelzaal De Rode Loper, waar kinderen van 2 tot 4 jaar op dinsdag- en donderdagochtend van 8.45 tot 11.45 uur samen spelen. Hier doen ze volop indrukken op: ze imiteren elkaar en doen telkens nieuwe ontdekkingen. Het feit dat ze in een groep bij elkaar zitten, stelt hen in staat samen grenzen te verleggen.

In hetzelfde gebouw bevinden zich de voorschoolse opvang (VSO) en de buitenschoolse opvang (BSO). Hier zijn kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 jaar iedere maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag na schooltijd te vinden. Op woensdagmiddag gaan we met de kinderen van de BSO op bezoek bij de BSO van Kindcentrum Villa Vlinderhof en op vrijdagmiddag bij BSO De Touwladder
Op onze locatie kiezen kinderen voor wat ontspanning na afloop van een drukke schooldag of nemen ze deel aan een leuke activiteit. De kinderen spelen spelletjes met hun leeftijdsgenootjes of gaan knutselen. We werken met één basisgroep, waardoor kinderen vanzelf in groepjes opsplitsen. Je kunt je kind ook naar ons toebrengen vóórdat je naar je werk gaat. Wij maken het gezellig en zorgen voor een ontspannen start met bijvoorbeeld een boekje. Wij houden natuurlijk de klok in de gaten en zorgen dat je kind op tijd in het klaslokaal zit. Gaat je kind niet naar basisschool Den Bussel maar naar basisschool de Touwladder? Dan vertrekken we vanuit De Rode Loper samen naar de Touwladder. 

Opvangtijd? Dat vinden wij ook vrije tijd!

Vanuit de peuterspeelzaal onderhouden we volop contact met de leerkrachten van basisschool Den Bussel en basisschool de Touwladder, zodat de kinderen een soepele overgang maken. Iedere maand gaan we met de oudste peuters op bezoek bij één van deze scholen. Tijdens het bezoekje sluiten de kinderen aan bij een activiteit. Als pedagogisch medewerkers bieden we de kinderen een warm bad, een fijne plek om te zijn. Het kleinschalige karakter van de locatie draagt daar aan bij.
We vinden het belangrijk om kinderen de ruimte te geven elkaar op te zoeken en zich volop te vermaken. Opvangtijd is voor hen immers ook vrije tijd. Als pedagogisch medewerkers luisteren we naar het verhaal dat kinderen ons willen vertellen en spelen we in op hun belevingswereld. De activiteiten hebben te maken met sport, natuur of bijvoorbeeld met koken. We maken gebruik van een eigen keuken, waardoor de kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Iedere dag ziet er weer anders uit.  

Gezellig naar de buitenspeelplaats

Op de peuterspeelzaal spelen de kinderen samen in de bouwhoek, de lees- en chillhoek en de huishoek. Knusse ruimtes die de kinderen uitnodigen elkaars fantasie te prikkelen en nieuwe ontdekkingen te doen.
De kinderen van de BSO hebben in De Rode Loper hun eigen ruimte. Ze kunnen uitwijken naar de grote centrale hal van het dienstencentrum of naar de ruime, afgesloten buitenspeelplaats. Ook gaan we geregeld naar het pleintje aan 't Mastgat.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar de VSO, de BSO en de peuterspeelzaal van De Rode Loper? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf de pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres kaatsheuvel@ocmikz.nl .

Kindcentrum De Rode Loper

 • Paulus Potterplein 42
 • 5171 XJ Kaatsheuvel
 • Tel. 06-10445501
 • rodeloper@mikz.nl
 • Contact: Dorus de Kort

Openingstijden

 • PSZ
 • BSO
 • VSO
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr