SPELEND
BOUWEN

aan je toekomst

BSO De Touwladder

 • BSO
 • VAK

Dorus de Kort, wijkmanager BSO de Touwladder: “We zijn een hele sportieve BSO. Er wordt hier wat af gesport hoor! Er is ook volop ruimte voor creatieve activiteiten. De kinderen denken zelf mee over de invulling hiervan, want we hebben onze eigen kinderraad.”

Splitsen in groepjes

Vier middagen per week komen kinderen na schooltijd samen bij BSO De Touwladder in het gelijknamige schoolgebouw. (Op woensdag gaan we met de kinderen op bezoek bij de BSO van Kindcentrum Villa Vlinderhof.) Op BSO De Touwladder zoeken de kinderen elkaar op in een vertrouwde omgeving en krijgen ze alle ruimte te ontspannen, samen te spelen of aan activiteiten deel te nemen. De buitenschoolse opvang (BSO) werkt met twee basisgroepen: een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar en een groep voor kinderen van 7+. De kinderen kiezen voor activiteiten op het gebied van sport, spel en creativiteit.
De voorschoolse opvang (VSO) bieden we aan bij BSO De Rode Loper. Vijf ochtenden per week is je kind hier vanaf 7.30 uur van harte welkom. Vanaf De Rode Loper gaan we samen lopend of per taxi naar basisschool De Touwladder.

Wat doe jij vandaag?

Onze pedagogisch medewerkers vinden het belangrijk om kinderen zelf keuzes te laten maken en aansluiting te laten vinden bij een activiteit. We ondersteunen ieder kind waar nodig. Na afloop van een drukke schooldag doen de kinderen hun verhaal bij ons of kletsen ze bij met vriendjes of vriendinnetjes. De kinderen kiezen voor een activiteit die aansluit bij hun interesse en bij de eigen leeftijd. Ze hebben zelf invloed op de invulling van de activiteiten. Daar mogen ze namelijk over meedenken in de kinderraad die we hebben opgericht. Ook voor lekker relaxen is volop ruimte.

Een heel groot buitenterrein

Na schooltijd komen de kinderen samen in één van onze drie sfeervolle groepsruimten. Het grote buitenspeelterrein van De Touwladder is een populaire uitvalsbasis tijdens de BSO. Daarnaast bevindt zich nog het Henny Meijerplein. Iedere middag laat een professional de kinderen kennis maken met allerlei sporten. Hartstikke leuk en ook leerzaam! Hiervoor maken we gebruik van het grasveld, het schoolplein of de gymzaal. Blijven de kinderen binnen, dan trekken ze zich terug in de bouwhoek, de huishoek of onze fijne ‘chillhoek’. Er is ook een podium, waar de kinderen hun eigen stukjes mogen bedenken en opvoeren.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze BSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen vooraf, indien je dat wilt, de 'pedagogische visie van Mikz' naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres kaatsheuvel@ocmikz.nl .

BSO De Touwladder

 • Heiakker 34
 • 5171 WS Kaatsheuvel
 • Tel. 06 12761392
 • touwladder@mikz.nl
 • Contact: Dorus de Kort

Openingstijden

 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Even binnenkijken