Ontdek jouw wereld met Mikz

BSO De Touwladder

 • BSO
 • VAK

Sandra van Beijnen, wijkmanager BSO de Touwladder: “We zijn een hele sportieve BSO. Er wordt hier wat af gesport hoor! Er is ook volop ruimte voor creatieve activiteiten. De kinderen denken zelf mee over de invulling hiervan, want we hebben onze eigen kinderraad.”

Splitsen in groepjes

Vijf middagen per week komen kinderen na schooltijd samen bij BSO De Touwladder in het gelijknamige schoolgebouw. Hier zoeken de kinderen elkaar op in een vertrouwde omgeving en krijgen ze alle ruimte te ontspannen, samen te spelen of aan activiteiten deel te nemen. De buitenschoolse opvang (BSO) werkt met twee basisgroepen: een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar en een groep voor kinderen van 7+. De kinderen kiezen voor activiteiten op het gebied van sport, spel en creativiteit.
De voorschoolse opvang (VSO) bieden we aan bij BSO De Rode Loper. Vijf ochtenden per week is je kind hier vanaf 7.30 uur van harte welkom. Vanaf De Rode Loper gaan we samen lopend of per taxi naar basisschool De Touwladder.

Wat doe jij vandaag?

Onze pedagogisch medewerkers vinden het belangrijk om kinderen zelf keuzes te laten maken en aansluiting te laten vinden bij een activiteit. We ondersteunen ieder kind waar nodig. Na afloop van een drukke schooldag doen de kinderen hun verhaal bij ons of kletsen ze bij met vriendjes of vriendinnetjes. De kinderen kiezen voor een activiteit die aansluit bij hun interesse en bij de eigen leeftijd. Ze hebben zelf invloed op de invulling van de activiteiten. Daar mogen ze namelijk over meedenken in de kinderraad die we hebben opgericht. Ook voor lekker relaxen is volop ruimte.

Een heel groot buitenterrein

Na schooltijd komen de kinderen samen in één van onze drie sfeervolle groepsruimten. Het grote buitenspeelterrein van De Touwladder is een populaire uitvalsbasis tijdens de BSO. Daarnaast bevindt zich nog het Henny Meijerplein. Vijf middagen per week laat een professional de kinderen kennis maken met allerlei sporten. Hartstikke leuk en ook leerzaam! Hiervoor maken we gebruik van het grasveld, het schoolplein of de gymzaal. Blijven de kinderen binnen, dan trekken ze zich terug in de bouwhoek, de huishoek of onze fijne ‘chillhoek’. Er is ook een podium, waar de kinderen hun eigen stukjes mogen bedenken en opvoeren.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze BSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres kaatsheuvel@ocmikz.nl .

BSO De Touwladder

 • Heiakker 34
 • 5171 WS Kaatsheuvel
 • Tel. 06 12761392
 • touwladder@mikz.nl
 • Contact: Sandra van Beijnen

Openingstijden

 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken