Ontdek jouw wereld met Mikz

Kindcentrum Duinsprong

 • BSO
 • VSO
 • VAK
 • PSZ

Met ingang van het schooljaar 2020-2021 vormen BSO Duinsprong en PSZ De Vennerakkers samen kindcentrum Duinsprong. De contactgegevens hiernaast voor de peuterspeelzaal gelden vanaf 24 augustus 2020. De tekst op deze pagina zal binnenkort worden bijgewerkt.

Nicole Pijnenburg, wijkmanager BSO en VSO Duinsprong: “Onze opvang is in hetzelfde gebouw als basisschool de Duinsprong gevestigd. Dat vinden veel ouders een groot voordeel.”

Op ontdekkingstocht

Bij de buitenschoolse opvang van de Duinsprong bevinden kinderen zich op bekend terrein. In het gebouw van basisschool de Duinsprong ontmoeten de leerlingen elkaar voor voorschoolse opvang (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO). Ook peuterspeelzaal De Vennerakkers is hier gevestigd. Op onze locatie krijgen kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar alle ruimte om zich even terug te trekken in een knusse leeshoek. We merken dat de kinderen ook graag ervaringen uitwisselen en samen nieuwe ontdekkingen doen. Al spelenderwijs met elkaar worden ze steeds wijzer. De kinderen kunnen aansluiten bij een uitgebreid activiteitenaanbod. Want wij vinden: opvangtijd is ook vrije tijd. De BSO is groot, we vangen veertig kinderen op. Desondanks ademt de locatie een heel gemoedelijke en huiselijke sfeer. Als je wilt, kan je kind na de BSO bij ons aansluiten voor een gezonde warme maaltijd.

We werken allemaal samen

In het gebouw van basisschool de Duinsprong werkt het onderwijs en de kinderopvang met elkaar samen. Dat is niet alleen fijn voor onze pedagogisch medewerkers, ook voor de kinderen werkt dit prettig. Zo ontstaat immers een vloeiende overgang naar de basisschool. Op woensdagmiddag gaan we met de BSO-kinderen op bezoek bij BSO WereldWijs. We vinden het belangrijk dat kinderen aansluiting vinden bij hun persoonlijke interesses en bieden daarom verschillende dagactiviteiten.

Dit voelt als een tweede thuis

Het is heel fijn om te horen als kinderen tegen ons zeggen dat ze onze BSO als een tweede thuis zijn gaan zien. In onze groepsruimte staan dan ook ruime stamtafels waar we samen de dag doornemen, gezellig knutselen of rustig een spelletje spelen. Daarnaast is er een leeshoek, een tv-loungehoek, een huishoek én een theaterhoek. In de centrale hal hebben we een bouwhoek ingericht waar naar hartenlust gebouwd en ontworpen kan worden. Bijzonder is het atelier, waar de kinderen zich creatief kunnen uitleven. Hier wordt volop geknutseld, getimmerd en kralen geregen. Sinds kort is hier ook de techniekhoek ingericht. Kinderen die even lekker naar buiten willen, waaieren uit naar de inpandige speelzaal of de ruime buitenspeelruimte met zandbak, speeltoestellen en fietsmogelijkheden. 

Contact 

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze BSO en VSO? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

Kindcentrum Duinsprong

Openingstijden

 • BSO
 • VSO
 • VAK
 • PSZ
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Kom bij de Oudercommissie!


  Gevraagd en ongevraagd meedenken over allerlei beleidsmatige en praktische zaken. Op locatie, en in de centrale oc. Hierin bespreken oc-leden met de directeur-bestuurder het beleid op organisatieniveau en brengen er advies over uit. De directie van Mikz stelt het 'klankbord' van deze centrale oc voor strategische beleidszaken zeer op prijs.

  Belangstelling, of vrijblijvend een vergadering bijwonen? Vraag meer info op je locatie of stuur ons een mail. Het mailadres staat op de onderste regel hiernaast. Wij waarderen je inbreng zeer!

  Even binnenkijken