Ontdek jouw wereld met Mikz

BSO Sportpark

 • BSO
 • VAK

Nienke Fenn, wijkmanager BSO Sportpark: “We bevinden ons weliswaar in een sportpark, toch biedt deze BSO nog veel meer dan sport. Alle disciplines komen hier voorbij, mede dankzij de samenwerking met kunstencentrum de Aleph en de beweegspecialisten van stichting De Schroef.”

Lekker chillen

Als één ding duidelijk is, dan is het dat kinderen zich bij BSO Sportpark in Drunen niet snel zullen vervelen. Hier ‘chillen’ kinderen van 7 tot 13 jaar na schooltijd samen op de bovenverdieping van het hockey-clubhuis. Bovenin het clubhuis is ook een loungehoek, een kleine keuken én podium voor disco en optredens. En beneden? Daar stellen we alles in het teken van ‘doen’ en ‘maken’. Op deze verdieping koken, schilderen en knutselen de kinderen en bewerken ze zelfs hout. Natuurlijk kunnen kinderen ook de rust opzoeken. Hiervoor wijken ze vaak uit naar de accommodatie van atletiekvereniging DAK. Hier is tevens een loungehoek en worden de rustigere activiteiten georganiseerd. Op woensdagmiddag gaan we met de BSO-kinderen op bezoek bij BSO WereldWijs. Goed om te weten: in de vakantieweken kunnen alle kinderen deelnemen aan onze spetterende workshops. We bieden een afwisselend programma aan, zodat het voor de kinderen echt als vakantie voelt. 

Een heuse kinderraad 

Onze pedagogisch medewerkers stellen de kinderen graag op hun gemak. Het is hartstikke belangrijk dat ieder kind met veel plezier na schooltijd naar onze BSO toekomt. Iedere dag organiseren we zowel binnen als buiten activiteiten voor de kinderen, waar we met ons Spetter-systeem een leuke draai aan geven. De Spetters zijn pictogrammen met allemaal een andere letter en een andere kleur. Iedere pictogram geeft het thema van een activiteit aan. Natuur bijvoorbeeld, of koken. Zo maakt ieder kind zelf een keuze en blijf jij als ouder eenvoudig op de hoogte. Ook leuk om te weten: Met regelmaat nodigen we professionals uit die de kinderen op een speelse manier aan de thema’s laten ‘ruiken’. Dat doen we onder andere in samenwerking met stichting Aleph en de Schroef. De Aleph laat de kinderen kennis maken met dans, muziek en beeldende kunst. De Schroef biedt hele uiteenlopende workshops, samen met verenigingen uit Drunen en omstreken. Ook aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en communicatieve vaardigheden besteden we aandacht. Zo is een kinderraad ontstaan, waardoor kinderen via inbreng zelf invloed krijgen op de dagelijkse gang van zaken op hun BSO.

Een hele sportieve omgeving

De BSO bevindt zich in een sportieve omgeving en dat merk je aan alles. De kinderen hebben veel belangstelling voor de sportclinics die wij organiseren. Ook zijn de grote omheinde buitenruimte en het dierenparkje iets verderop in trek bij de kinderen.

Contact 

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons BSO Sportpark? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen, indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl. Onze oudercommissie is bereikbaar via het mailadres drunen@ocmikz.nl .

BSO Sportpark

 • Prins Hendrikstraat 80
 • 5151 GB Drunen
 • Tel. 06-20738025
 • sportpark@mikz.nl
 • Contact: Nienke Fenn

Openingstijden

 • BSO
 • VAK
 • Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr

  Oudercommissie

  Mikz wil je graag uitnodigen om lid te worden van de oudercommissie. Waarom? Omdat wij geloven in gezamenlijke aanpak en verantwoordelijkheid. Als oudercommissielid kun je in de lokale oudercommissie met de wijkmanager overleggen over de wijze waarop allerlei zaken bij Mikz worden geregeld en aangepakt. Denk daarbij aan de uitvoering van ons pedagogisch beleid of ons algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid. Daarnaast heeft de oudercommissie adviesrecht over openingstijden, de klachtenregeling en de prijzen van de kinderopvang.

  Ook als je geen ervaring of weinig tijd hebt ben je van harte welkom bij de oudercommissie! Meer weten? Neem contact op met de oudercommissie (het mailadres vind je links van deze box) of met de wijkmanager van deze locatie. 

  Even binnenkijken